Zilver klimt naar hoogste peil in 5 maanden

Zilver is vaak achteruitgeschoven in vergelijking met goud. Echte ‘gold bulls’ halen vaak hun neus op voor zilver, en zeggen dat zilver een minderwaardig industrieel metaal is en dat goud de enige echte edelmetaal belegging is.

Toch klopt dat niet, en de geschiedenis toont het ook aan. Goud en zilver evolueren uiteindelijk in dezelfde richting, maar niet altijd in hetzelfde tempo. We hebben het duidelijk kunnen vaststellen aan de hand van de evolutie van het zilver in vergelijking met goud, over het afgelopen jaar.

Zo doet het goed het prima, maar het zilver begint nu heel fors te stijgen, en gaat zelfs naar het hoogste punt in meer dan vijf maanden. De belangrijkste oorzaak is dat beleggers heel grote bedragen beginnen te investeren in beursgenoteerde trackers en ETF’s die beleggen in het zilver, al dan niet in fysieke vorm. Zo zijn de holdings in beursgenoteerde trackers gestegen tot het hoogste niveau sinds december 2014.

Zilver is de afgelopen vier tradingsessies met maar liefst 8% gestegen, en dat is twee keer zo sterk als de stijging van het goud. De onderliggende redenen zijn de sterkere industriële vraag en de toenemende speculatie dat de Fed de rentevoeten slechts heel langzaam of niet zal optrekken. Zoals bekend zijn lage of zelfs negatieve rentevoeten een heel sterke driver voor de edelmetaalprijzen, aangezien zij geen rente of dividenden opleveren voor de houders ervan.

Verschillende analisten zien ook potentieel voor een verdere appreciatie van het zilver op middellange termijn. Dat verklaarde onder andere Commerzbank AG analisten in een recente analysenota.

Het is duidelijk dat heel wat beleggers nu pas de troeven van zilver beginnen te ontdekken. De enige caveat die hier moet worden gemaakt, is dat de enige manier om op een degelijke manier in zilver te beleggen, in fysieke vorm is. ETF’s en trackers zijn slechts papieren investeringen, en die zijn in de huidige omstandigheden af te raden. Wie zekerheid wil, investeert in prachtige zilveren munten die te allen tijde kunnen worden verhandeld in binnen- en buitenland.

Keuze te over in onze webshop!

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]