Zilver is ready for lift-off, zegt dit technische plaatje!

Sinds april 2011, toen de zilverprijs een hoogtepunt van 50 dollar per ounce bereikte, is het eigenlijk bergaf gegaan met de prijs. Dat is niet zo vreemd, want de zilverprijs kan niet zomaar stijgen onafhankelijk van de goudprijs. Goud en zilver bewegen in dezelfde richting, waarbij de bewegingen van de zilverprijs vaak worden uitvergroot.

Je ziet op de grafiek hieronder duidelijk dat zilver in een downtrend zit. Dat is duidelijk aan de hand van de rode lijn in de grafiek. Onlangs kregen we deze interessante grafiek onder ogen aan de hand van de befaamde goud- en zilverexpert James Turk. Hij zegt terecht dat het technische patroon voor zilver dat zich momenteel aan het aftekenen is, een cup and handle is. Dat is een potentieel bijzonder bullish signaal voor het zilver.

KWN-Turk-I-2152016-1024x745

Turk zegt wel dat er drie belangrijke triggers nodig zijn voor de zilverprijs. Ten eerste moet zilver boven de rode neerwaartse trendlijn breken, wat betekent dat zilver boven het niveau van 18 dollar per ounce moet stijgen. Als dat gebeurt, is dat een signaal dat zilver een nieuwe opwaartse trend heeft ingezet. Daarna zal die uptrend de zilverprijs naar 50 dollar per ounce moeten brenge, wat het ‘handle’ gedeelte van dit patroon afrondt. En ten derde moet zilver doorbreken door de horizontale neklijn van 50 dollar per ounce.

Wat er daarna gebeurt, kan zilver wel eens naar de stratosfeer brengen, zegt James Turk. Daarna zal immers zilver in een rasechte bull market zitten. De prijs van… 400 dollar per ounce staat daarna in de sterren geschreven. Als het cup and handle patroon daarna zijn normale historische pad volgt, is dit immers het resultaat.

James Turk is niet van de minste, en de afgelopen jaren heeft hij steeds zijn visie aangehouden. Zilver is een explosief beestje, en een voorbeeld daarvan hebben we al eens gezien in de negen maanden voor april 2011, toen de prijs steeg van 18 dollar naar 50 dollar.

Spectaculaire winsten liggen dus in het verschiet voor de zilverprijs, als we mogen afgaan op de technische set-up. Bijzonder interessante tijden komen eraan, dat is zeker! Fysiek zilver is het beste wat er is. De munten zijn prachtig en overal inwisselbaar.

bron: King World News

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]