Zilver is momenteel de ‘beste koop’

We hebben een serieuze correctie achter de rug van de edelmetalen, dat hoeven we u niet te vertellen. De correctie is vrij diep gegaan. We hebben geen forse crash gezien, maar wel een salamicrash waarbij er elke dag wat van de prijs is afgegaan. Hierdoor kan de correctie best nog wel een tijdje aanhouden.

Maar Wells Fargo Investment Institute heeft gezegd dat op dit moment zilver de beste koop is voor beleggers. Zeker degene die op de lange termijn actief zijn, hebben baat bij een belegging in zilver.

Bovenaan onze grondstoffenlijst staan de edelmetalen, zeker de edelmetalen. Zilver lijkt momenteel voor ons de beste koop, zegt analist John LaForge in een nota die onlangs werd verstuurd aan klanten.

De zilverprijs heeft er al een serieuze correctie op zitten. De prijs is al serieus gecorrigeerd en de afgelopen zes maanden met 10,6% teruggevallen in USD. Momenteel noteren we rond de 14,76 USD per ounce.

Zilver is gedaald maar heeft wel een goede fundamentele achtergrond. Voor beleggers die actief zijn op de lange termijn lijkt het geen slecht idee om wat zilver te accumuleren in de vork van 13 tot 14 USD per ounce.

Dat is een goede deal, zegt de analist. Bovendien geven zij ook aan dat het rijk van de dollar tegen het einde van het jaar waarschijnlijk uit zal zijn. Dit is van belang omdat de grondstoffenprijzen doorgaans in de tegenovergestelde richting bewegen van de Amerikaanse dollar, voornamelijk omdat de meeste grondstoffenprijzen nu eenmaal in Amerikaanse dollar zijn uitgedrukt.

Kortom: er is beterschap op komst, en zilver lijkt nu wel héél interessant!

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999