Zilver is het nieuwe goud

Je zou het niet verwachten, maar zilver is in feite al veel langer ‘geld’ dan goud. Hoe kan zilver het nieuwe goud zijn? Is het echt mogelijk dat zilver uiteindelijk een echte vorm van goud gaat worden?

Je moet maar eens kijken wat er ondertussen allemaal gebeurt in India. Sinds Modi, de eerste minister van het land, enorme sommen transfereerde van de mensen naar de banksector door de bankbiljetten van 500 en 1000 roepie af te schaffen, hebben de Indiërs enorme hoeveelheden fysiek goud gekocht. Het gaat hier voor de duidelijkheid over tonnen goud!

Indiërs hebben net als Arabieren al honderden jaren de (juiste) reflex om de overheid onder geen beging te vertrouwen. De illusie van geld is immers totaal fake en dat onafhankelijk van de munt waarover het gaat.

Terwijl zilver nog steeds in heel veel industriële toepassingen wordt gebruikt, denken we maar aan zonnepanelen, elektronica en heel veel andere toepassingen, zou de monetaire rol van het witte metaal wel eens aanzienlijk kunnen gaan toenemen. Volgens de krant India Times zou de vraag in 2017 wel eens met 20% kunnen toenemen, bovenop de stijging van 16% in 2016. Het banksysteem in India is totaal inefficiënt en die parallel kunnen we jammer genoeg ook doortrekken met Europa.

We hopen dat bij iedereen de ‘euro’ stilaan valt, en dat de noodzaak van het opnemen van fysiek goud en zilver in de portefeuille duidelijk is.

Check vandaag nog onze shop voor de mooiste zilveren munten!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999