Zilver is echt genegeerd

Wanneer je het over edelmetalen hebt, dan spreekt iedereen (uiteraard) over goud. Goud is immers het metaal van de koningen en gaat al 5000 jaar mee als een onbetwiste opslag van waarde. Maar zilver staat weinig in de picture bij beleggers.

Het is genegeerd en daarom ook spotgoedkoop. Echt niemand wil er van weten, laat staan erin beleggen. En dat is jammer, want ook zilver heeft een lange geschiedenis van echt geld.

De zilvermarkt stagneert al een hele tijd, en heeft dringend nieuw vers bloed nodig. Beleggers moeten dringend de merites van het witte edelmetaal opnieuw ontdekken. Dat is een voorwaarde voor een duurzaam herstel van de koersen. Dat zegt David Morgan, een belangrijke zilveranalist.

De goud-zilver ratio staat momenteel rond de 80 en dat betekent dat zilver ten opzichte van goud extreem goedkoop en ondergewaardeerd is, terwijl goud op zich al zo goedkoop is.

De stagnatie in de zilvermarkt gaat al een hele tijd mee. Er worden geen verse aankopen meer gedaan, en heel wat beleggers die in theorie long zijn, hebben de facto het witte metaal al opgegeven.

Wanneer we kijken naar de verhouding tussen vraag en aanbod, dan merkte Morgan op dat als gevolg van de lage zilverprijzen er ook minder zilver wordt gemijnd en ontgonnen. Ondertussen zijn de bovengrondse voorraden van het zilver wel toegenomen.

Zilver is een bijzonder interessant verhaal als belegging, en een grote monsterbox van 500 prachtige zilveren munten is zelfs nog interessanter. Dit is een van de beste manieren om je geld in veelvoud terug te verdienen op termijn!

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999