Zilver In December

De beste maanden van het jaar voor de zilverprijs, komen er gemiddeld gezien, nu aan!

Enkele jaren geleden, in 2018, zijn we in vijftig jaar aan prijsdata voor zilver gedoken. Onze doelstelling was om na te gaan welke maand van het jaar, gemiddeld gezien, de beste maand is om fysiek zilver aan te kopen.
(Omdat we 50 jaar terug moesten in de tijd, zijn alle cijfers en percentages berekend op de prijs van zilver in Amerikaanse dollar, de euro bestaat immers nog geen 25 jaar)

Van jaar tot jaar zijn er vanzelfsprekend uitschieters, maar met vijftig jaar aan data, kan je toch iets zeggen over een seizoensinvloed. Welke periode is het best om een aankoop te doen?

De maand december, stak er in de cijfers duidelijk bovenuit.

Gemiddeld gezien steeg de zilverprijs van 1968 tot 2018 met 24,8%, wanneer we de volgende methode toepassen: We starten aan het laagste punt van de maand december en noteren vervolgens de hoogste koers in de daaropvolgende vier maanden.

In 2019 maakten we hier ook een grafiekje van (zie hieronder en klik op de grafiek voor een grotere weergave). In het rood staan de koersen van december, in het groen de koers in de maanden daarna.

klik op de grafiek voor een grotere weergave.

Opmerkelijk was ook, dat er in geen enkel jaar een negatief resultaat werd opgetekend voor deze oefening.

Sindsdien volgen we dit natuurlijk verder op, de meest recente cijfers zijn dan ook als volgt:

Een start in december 2019 kon “slechts” +14% optekenen in de eerste maanden van 2020.
December 2020 was echter meer dan in orde met +37,6% daarna en van december 2021 tot april van dit jaar, lag het hoogste punt op +25,6%.

Wat kunnen we hier nu mee?

Zekerheden voor de toekomst, kunnen we niet uit data over het verleden halen, zo werkt het natuurlijk niet.
Toch is er gewoon een seizoensinvloed, bijzonder vaak zien we in de eerste maanden van een kalenderjaar een rally in de zilverprijs die echt de moeite is.  

Fundamenteel lijkt zilver ook nog eens simpelweg goedkoop (welk metaal kent u nog, dat vandaag slechts half zo duur is dan bijna 43 jaar geleden in 1980?)

Onze conclusie: Als u er toch aan dacht om uw posities in zilver uit te breiden, is deze maand wel erg kansrijk!

Fysiek zilver, tot de laatste gram gealloceerd, kan u veilig, gemakkelijk en voordelig in uw account bij goud999safe aankopen!