Zilver herbergt enorme waarde

De zilvermarkt is enorm volatiel. Beleggers die in het witte edelmetaal investeren, moeten zich hier van bewust zijn. Grote speculanten verhoogden hun bullish posities in zilverfutures met een factor negen (!) en verhoogden ook hun netto long posities in goud met een meer bescheiden 9%. Dat bleek uit de meest recente rapporten die werden opgesteld door de Commodity Futures Trading Commission.

Zilver werd vorige week vrijdag ook zwaarder getroffen dan goud. Het verloor maar liefst 3,5% tegen het einde van de handelsdag. Hierdoor heeft zilver alle winsten die het had opgebouwd sinds het begin van de maand weer kwijtgespeeld. De prijsstijging die daar aan voorafging, werd voor een groot deel ingegeven door speculatie.

Zilver is inderdaad enorm goedkoop op fundamenteel vlak, hoe je er ook naar kijkt. De waarde ten opzichte van de andere edelmetalen is bijzonder interessant. Dat is ten opzichte van goud, maar ook platina bijvoorbeeld.

Je ziet heel duidelijk dat de grote bullion banks er alles aan doen om zilver aan te kopen. Dat wijst er op dat zilver enorm ondergewaardeerd is.

Heel interessant voor beleggers zijn monsterboxen met zilveren munten zoals Philarmonikers. Het zijn niet alleen heel mooie munten, maar ook super beleggingen.

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]