Zilver heeft 50% stijgingspotentieel

Grote speculanten hebben hun netto bullish posities in goudfutures licht opgetrokken. Anderzijds hebben ze hun netto bearish positionering in zilver afgebouwd. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission.

Analisten wezen er echter op dat het volgende rapport, dat deze vrijdag zal uitkomen, er waarschijnlijk op zal wijzen dat de bullish positionering in de goudprijs sindsdien is afgenkomen, aangezien de prijzen zijn gedaald sinds 17 april.

Inderdaad, op maandag (gisteren) hebben de goudprijzen aanzienlijke technische schade opgelopen, en dat door een stijgende USD.

Dat neemt niet weg dat in het algemeen speculatief ingestelde beleggers optimistischer zijn geworden voor de goudprijs. Ondertussen wijst de prijs er echter op dat enkele longposities ondertussen weer zijn ingedekt.

Ondertussen hebben geldbeheerders hun netto shortposities in zilverfutures teruggeschroefd. De bulls zijn blijkbaar teruggekeerd naar deze markt. Over het algemeen blijven de traders echter nog bijzonder bearish ingesteld. Zilver heeft echter verschillende industriële toepassingen en edelmetalen profiteren ook van een vlakke rentecurve. Hierdoor is het best mogelijk dat de shortposities verplicht moeten worden teruggeschroefd.

Zilver is altijd al een explosief metaal geweest en het volgt altijd de goudprijs met een versterkende factor. De goudprijs heeft het nu weer wat moeilijker, maar wanneer de goudprijs weer herstelt, dan mag je er zeker van zijn dat zilver een explosieve rally gaat neerzetten. Die rally kan zelfs tot +50% winsten gaan. Ben je dus klaar om de rit naar boven uit te zitten?

[xyz-ihs snippet=”promo”]