Zilver gaat tegen Thanksgiving naar 25 USD

Zilver heeft er de afgelopen weken en maanden een bijzonder sterke rit op zitten. De afgelopen dagen ging de stijging zelfs crescendo. Het zilver zet nu een inhaalbeweging neer tegenover goud. Dat heeft te maken met de toegenomen onzekerheid over de handel, de brexit en de wereldwijde groei. Dat zijn volgens analisten allemaal factoren die ervoor zorgen dat de edelmetalen hoger gaan.

Op het moment van schrijven was december comex zilver bijna 5% gestegen op een dag, en handelen we nu rond de 19,3 USD per ounce. De goudprijs daarentegen noteert rond de 1554 USD per ounce.

De beweging in het zilver wordt ingegeven door goud, zeiden analisten, want beleggers merken nu hoe goedkoop het zilver noteert ten opzichte van goud. Wel is het metaal een heel stuk volatieler.

Zilver doet dus een inhaalbeweging. De Amerikaanse dollar is de afgelopen dagen ook wat gedaald, en dat doet er goed aan. Zilver is dubbel zo volatile als goud en zal dus ook dubbel zo snel stijgen.

De goud-zilver ratio ging van 93 in juli naar zowat 81 op dinsdag en analisten zijn niet verbaasd als dat cijfer tot onder de 80 zou dalen.

Vanuit historisch perspectief volgt zilver het goud altijd. Het is daarom wachten op wat de goudprijs de komende weken zal doen. Indien de goudprijs rond de 1550-1560 kan noteren, dan zal de goudprijs zeker in de richting van 1600 USD gaan. De goud-zilver ratio heeft een forse duik genomen, en daarom is het te verwachten dat de zilverprijs gemakkelijk naar 25 USD kan stijgen tegen Thanksgiving.

Dat is een prachtige performance, maar stond in de sterren geschreven. We hebben hier bij Goudhub immers al regelmatig op tafel geklopt en gezegd dat het moment om zilver te kopen was aangebroken. Hopelijk heeft u daar als slimme belegger uw voordeel mee gedaan. Maar het is nog bijlange niet te laat: Monsterboxen zijn nog steeds super interessant.