Wordt 2018 het jaar van de zilverrally?

We hebben hier al verschillende keren geopperd dat 2018 wel eens het jaar van de heropstanding van zilver kan worden. Nu moet je weten dat goud en zilver vaak in tandem bewegen, waarbij zilver als een turbo fungeert op de goudprijs. Dit jaar waren de prestaties eerder beperkt, maar je moet uiteraard vooruit blikken.

Nu we nog maar een maand verwijderd zijn van een nieuw jaar, is het een interessante zaak om vooruit te blikken naar wat 2018 kan brengen voor de edelmetalen. Zilver is enorm ondergewaardeerd. Het is al verschillende keren gebleken uit historische onderzoeken dat het koopmoment enorm belangrijk is voor elke belegging, niet zozeer het verkoopmoment.

Concreet: het is belangrijk dat je zo goedkoop mogelijk koopt, want dan zullen je potentiële rendementen het hoogst zijn.

Als we kijken naar zilver, dan zien we een enorm goedkoop gewaardeerd edelmetaal. En blijkbaar zijn we niet de enige die daar zo over denken. Keith Neumeyer, CEO van First Majestic Silver Corp. is alvast dezelfde mening toegedaan. Hij is zelfs nog optimistischer dan wij en denkt dat de zilverprijs de komende drie tot vijf jaar maar liefst maal acht zal stijgen. Hij kijkt daarvoor vooral naar de vraag en het aanbod. De golf van duurzame ontwikkeling die op ons afkomt, is enorm positief voor zilver, want in tegenstelling tot goud is zilver eerder een strategisch edelmetaal. Het zou dus dichter tegen zijn mijnbouwratio moeten noteren.

Zo gaf hij het voorbeeld van zijn eigen bedrijf, First Majestic, dat momenteel opereert tegen een mijnbouwratio van 9 ounces goud ten opzichte van elke ounce zilver die er wordt bovengehaald. Logischerwijs besluit de CEO daaruit dat de verhouding tussen zilver en goud 9 op 1 moet zijn. Je kan dan zelf gemakkelijk uitrekenen wat de juiste prijs voor zilver moet zijn. Momenteel noteert deze ratio immers op zowat 76 en dat is de reden waarom Neumeyer verwacht dat de zilverprijs naar 130 USD per ounce zal gaan.

Gekke voorspelling die toch nooit uitkomt? Zeg dat niet te snel op de markten, want kijk eens wat er met Bitcoin gebeurt. Alles is mogelijk en een dergelijke stijging is gebaseerd op solide fundamentele gronden.

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999