Waar maakt iedereen zich druk over?

Ondanks de forse daling van de goudprijs de afgelopen weken, doet goud het year to date nog altijd beter dan aandelen. Ter illustratie: de goudprijs blijft met een return van ongeveer 10% sinds het jaarbegin goed overeind. Zilver doet het nog beter dan goud met een year to date performance van 19%. Dat staat in schril contrast met een winst van 7,7% voor de S&P 500 en een rendement van 2,36% op Amerikaans staatspapier.

Een bijna euforische rally brak uit toen president Trump verkozen geraakte. Traders focusten zich op de beloften die hij maakte in de campagne, met enorme infrastructuurinvesteringen die de economische groei moeten opkrikken. De obligatierentevoeten, die omgekeerd correleren met de prijzen van obligaties, klimmen aangezien obligatiehandelaars zich klaar maken voor hogere inflatieniveaus. Dat zorgde ervoor dat het sentiment op korte termijn omschakelde van positief naar negatief voor goud.

Het is moeilijk om concrete voorspellingen te maken, maar op korte termijn kunnen we zeker stellen dat goud en zilver onder druk staan. Er zijn echter ook veel argumenten te bedenken waarom de goudprijs de komende periode fors hoger zal gaan.

Denk maar eens aan de geopolitieke spanningen die de komende maanden en jaren, tijdens de ambtstermijn van president Trump, fors zullen oplopen. Je ziet nu al dat Trump zich beweegt als een olifant in een porseleinkast en dat hij vele wereldleiders nu al aan het schofferen is. Daar kan niet anders dan heibel van komen. Er zijn nog andere hotspots in de wereld, zoals Syrië, die in brand staan. Een ontsporing van dit conflict zou ervoor kunnen zorgen dat de goudprijs opnieuw fors hoger gaat.

Het is algemeen bekend dat de beste performance van goud niet gegenereerd wordt in periodes waarin niet zozeer er veel inflatie is, maar wanneer er veel geopolitieke spanningen zijn in de wereld.

De conclusie blijft dus dat fysiek goud een absolute MUST blijft in een gediversifieerde beleggingsportefeuille. En we zeggen duidelijk ‘fysiek goud’, want andere vormen zoals ETF’s bieden je niet de broodnodige bescherming wanneer de boel in brand vliegt.

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999