ICBC Standard Bank: goudprijs zal in H2 stijgen

De goudprijzen staan onder druk. Geen verrassing in feite, als je ziet dat de Dow-Jonesindex stilaan aan het afklokken is op maar liefst 20.000 punten. Heel wat beleggers in edelmetalen hebben dan ook zin om de handdoek in de ring te werpen, maar dat is geen goede strategie.

De zwakte zit nu stilaan in de prijzen, en dat zal ervoor zorgen dat de prijzen in de tweede helft van 2017 zal stijgen. Dat zegt althans ICBC Standard Bank in een rapport dat vorige week werd vrijgegeven. Zij zeggen dat goud rond de 1160 dollar per ounce zal noteren in de eerste helft van het jaar, aangezien de obligatierentevoeten zullen stijgen in afwachting van nieuwe overheidsuitgaven van president-elect Trump. De voorspelling van de bank zit dicht tegen de huidige koersen van het goud.

De verwachting volgens de bank is dat budgettaire maatregelen, die de inflatie opnieuw zullen aanwakkeren, de goudprijs in het eerste kwartaal van 2017, maar het zogenaamde debt ceiling en het begrotingstekort in de VS zullen de nieuwsberichten domineren tegen de tweede helft van volgend jaar. Dat zal een omgeving creëren die erg gunstig is voor de goudprijs.

Terwijl de markten zich focussen op het mogelijke begrotingsbeleid van Trump, zeggen analisten bij ICBC dat bepaalde van zijn beloftes waarschijnlijk ontoereikend zullen zijn.

Ook moet de positie van de Amerikaanse centrale bank, de Fed, nauwlettend in het oog worden gehouden. Op dit moment ziet het er naar uit dat er een renteverhoging aankomt, maar als de economie opnieuw in het slop terechtkomt, dan zal de rente niet verhoogd worden. En dat is uiteraard een enorm positieve zaak voor de goudprijs.

Nogmaals geven we hier duidelijk ons advies: de goud- en zilverprijs zal op lange termijn stijgen door de begrotingstekorten en de ontwaarding van de munten. Dat is de belangrijkste zaak die je in het achterhoofd moet houden, en de rest is eigenlijk ruis.

Profiteer van de huidige zwakte van de prijzen om goedkoper te accumuleren!

 

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.