Vrij rustige macro-week

Het is een vrij rustige week op het front van de macro-economische gegevens. Nu Trump zijn toer doet in het Midden-Oosten en later deze week in Brussel een NAVO-top bijwoont, dan staat de aandacht allemaal op hem gericht.

De goudprijzen zullen volgens een paar analisten stijgen later deze week. Sommigen verwachten zelfs aanzienlijke winsten. Er zijn een aantal factoren die hiervan aan de basis kunnen liggen. Denken we maar aan de zwakkere Amerikaanse aandelenkoersen, en ook de zwakste prestatie van de Amerikaanse dollar in meer dan één jaar. De goudfutures over juni op de Comex sloten de week af op 1253,60 USD per ounce. Dat is een stijging met 2% ten opzichte van de vrijdag ervoor.

Ook de zilvermarkt ligt er relatief gunstig bij. De technische omgevingsfactoren lijken eindelijk wat gunstiger te worden voor het kleine broertje van goud.

Op korte termijn ziet de situatie voor beide edelmetalen er dus gunstiger uit. De onrust in het Witte Huis zal zeker gunstig zijn voor beleggers die een veilige haven willen opzoeken.

Ook de getuigenis van de voormalige FBI directeur James Comey deze woensdag moeten we in de gaten houden. Die zou wel eens een risico kunnen inhouden voor de markten. Beleggers houden nu eenmaal niet van lang aanslepende onzekerheid.

Beleggers beginnen stilaan hun vertrouwen te verliezen in de fratsen van Trump en hebben er schoon genoeg van. Ook de aantijgingen van te nauwe banden met de Russen tijdens de verkiezingen vorig jaar blijven maar doorschemeren.

Het is nu een reëel risico dat de fiscale stimulus en belastinghervormingen niet volledig zullen kunnen doorgaan. Dat is een enorm politiek risico voor de Amerikaanse economie, en dat hebben beleggers niet graag.

Als we kijken naar het technische plaatje van goud, dan ziet dat er meteen al een stuk beter uit dan ervoor. Het 50-daagse glijdende gemiddelde is immers boven het 200-daagse gemiddelde aan het uitkomen. Dat is een bullish patroon met de naam ‘golden cross’.

Een belangrijke bevestiging dat de uptrend in goud niet achter de rug is, integendeel…

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999