Vooruitzichten voor zilver zien er goed uit

Goud is terug na drie jaar zich in een bear market te bevinden en heeft zich ontpopt als een van de best presterende activaklassen. Het gele metaal is sinds 1 januari met bijna 25 procent gestegen en zette haar beste halfjaarlijkse prestatie neer sinds 1980.

Zilver, dat goud in zijn weg naar boven volgde, steeg met maar liefst 28 procent in de eerste zes maanden van het jaar. Daarmee laat het andere activa, zoals Amerikaanse en Duitse obligaties, de Japanse yen en de Amerikaanse dollar ver achter zich.

Voor de 3 jaar durende bear market steeg goud binnen 3 jaar tijd van 681 dollar per ounce naar 1923 dollar per ounce. Zilver presteerde ook toen beter, van 10 dollar per ounce naar een all time high van 51 dollar per ounce.

Zowel analisten als experts geven nu aan dat huidige stijging van en grote interesse in goud waarschijnlijk nog positiever is voor inflatie-gevoelige activa zoals zilver en goud- en zilvermijnbouwaandelen. Sugandha Sachdeva – assistent vice-president en hoofd Metals, Energy & Currency Research bij Religare Commodities – is een van die experts. Sachdeva:

With risk off sentiment and investors engaging in the safety of gold and silver, the prices will get an upward thrust, where silver is likely to outperform gold over the medium-term. Overall, silver has regained its charm in 2016 after three years of weakness and consolidation. The current economic backdrop validates the continuation of upward trajectory where we expect bullion prices to march towards further highs over medium-term period

Ook volgens Zacks Industry Ranking staan de zilvermijnbouwaandelen aan de vooravond van een sterke periode. Aandelen binnen de zilvermijnbouwsector staan in de top 10 procent van de 265 bedrijven die gerangschikt zijn binnen de Zacks Industry Rank.

Daarmee worden zij op dit moment gezien als een uitstekende investeringskeuze, zeker op de korte termijn. De zilvermijnbouwindustrie in zijn geheel staat gerangschikt als nummer 25 binnen de meest aantrekkelijke sectoren om in te investeren, aldus het Investment Research bedrijf.

Volgens hen zijn er verschillende aantrekkelijke en veelbelovende keuzes te maken. Als voorbeeld geeft zij First Majestic Silver Corp, Avino Silver & Gold Mines, Fortuna Silver Mines, en Hecla Mining Company. Allen staan op het moment op een #1 (Strong Buy) of #2 (Buy) rating op de Zacks Rank.

Bronnen: Zacks, Livemint

 

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]