Voor goud moet het nog allemaal beginnen

De Amerikaanse Centrale Bank (FED) hield de rente op 1 november stabiel. Hierdoor konden de aandelenmarkten lichtjes herstellen. Ze volgen de redenering dat we misschien de laatste renteverhoging in de VS gezien hebben.

Dat scenario kan ook voor edelmetalen positief uitpakken.

FED voorzitter Powell ziet bovendien nog steeds geen recessie in het vooruitzicht. Dat de Amerikaanse economie “doorstoomt”, komt natuurlijk mede door het feit dat men de begroting bijzonder diep in het rood laat duiken.

Steeds sneller oplopende overheidsschulden zijn daarvan het gevolg. We naderen 33.700 miljard dollar voor de Amerikaanse overheidsschuld.

Een leuke statistiek is nog dat de Amerikaanse schatkist in de komende zes maanden maar liefst 1.600 miljard dollar zal moeten ontlenen. Dat bedrag moet worden opgehaald om nieuwe tekorten te financieren en bestaande schulden uit het verleden, die binnenkort op vervaldag komen, te herfinancieren.

Vroeg of laat zal dit niet in het voordeel van de Amerikaanse dollar uitdraaien…  

Niet geheel verrassend noteert de goudprijs intussen in de buurt van een absoluut record, zowel in euro als in dollar.

Daarom zien we nu ook aandacht voor goud in de reguliere media.

Zo schreef de krant De Tijd bijvoorbeeld deze week over goud, in een artikel op pagina 18.
Zolang we niet op de voorpagina staan, is het sentiment in goud zeker nog niet overdreven positief!

Voor het echte potentieel van goud, moet inderdaad bijna alles nog beginnen.

Kijk bijvoorbeeld maar naar dit artikel van 2 november, over de haast ongelimiteerde honger naar goud van Centrale Banken wereldwijd of naar het feit dat goud voor fondsbeheerders nog een nobele onbekende blijkt:

https://twitter.com/TaviCosta/status/1719010299007717570
Bron: X

Dat ze goud hebben verwaarloosd, heeft de klanten van deze fondsbeheerders intussen al heel wat geld gekost.

Fysiek Goud is alvast de belangrijkste bouwsteen van onze portefeuille, goud aankopen en meteen veilig opslaan in Zwitserland kan hier

Daarnaast maakten we vorige week ook een lijstje van gouden munten in promotie, hier kan u onze resterende gouden munten van deze actie terugvinden.