Vince Lanci: Goud kan naar de 1.700 dollar

Vince Lanci, oprichter van Echobay Partners, denkt dat goud in 2018 de 1.700 dollar per ounce kan aantikken. Mocht goud weer boven de 1.275 dollar komen is Lanci erg positief over het edelmetaal.

Mocht de prijs boven de 1.305 dollar per ounce komen dan is het tijd om een extra hypotheek te nemen en volop in goud te gaan, aldus Lanci.

Volgens hem heeft goud geleden onder de opkomst van bitcoin. Maar met de introductie van bitcoin futures zal de markt toch echt rekening moeten gaan houden met beleggers die short gaan.

Hoewel Lanci zelf geen bitcoin in bezit heeft is het wellicht verstandig wat winsten in bitcoin om te zetten in goud, aldus de grondstoffen expert.

Goud geeft de beste risk reward zoals het ook dit jaar weer heeft laten zien.

Hoewel het ook in zijn optiek minder presteerde dan verwacht kent het nog altijd een stijging van zo’n 10 procent ten opzichte van de dollar.

Ron Paul, voormalig lid van het Congres voor de Republikeinen en goudfanaat, geeft aan dat hij verrast was dat de meerderheid van zijn volgers aangaven bitcoin te verkiezen boven het gele edelmetaal.

Ron Paul, die tevens ambassadeur voor het bedrijf Gold Co. is, zette een poll op Twitter met de volgende uitkomst:

Paul:

It was information for me to tell me what my viewers are thinking…[And I] was surprised that many people would stash away [in bitcoin]

Paul is een grote criticaster van de Federal Reserve en pleitte eerder voor een audit van de Amerikaanse centrale bank. Ook het terugkeren naar de goudstandaard was een van zijn pleitbezorgingen.

Overigens bestaat er sinds oktober ook een cryptomunt genaamd Bitcoin Gold (BTG). Volgens ontwikkelaar Jimmy Song is het doel van de BTG om “een beter goud dan bitcoin” te worden.

Met fysiek goud heeft het verder weinig te maken.

Bronnen: Kitco, The Street, Business Insider

Foto: Flickr

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.