Verwacht geen 5000 USD goud

Volgens marktwaarnemer Harry Dent hoeven we tijdens ons leven geen goudprijzen van 5000 USD te verwachten. Hij zegt tegen de goudkevers dat we een goudprijs van 5000 USD zullen zien dat ze gelijk zullen hebben… na hun dood. Dat schreef Harry Dent in zijn jongste boek, Zero Hour.

Hij gaf een interview aan Kitco News waarin hij het had over de officiële lancering van het boek. Hoewel hij naar eigen zeggen bullish is over de goudprijs op lange termijn, zou het hem niet verbazen dat de prijzen corrigeren met meer dan 50% vooraleer ze hoger gaan.

Goud is immers een vooraanstaande grondstof en beweegt mee met de grondstoffencyclus, gaf hij aan. Hij legde verder ook nog uit dat volgens zijn research grondstoffencycli om de 30 jaar pieken. Hij kijkt daarvoor terug naar 1920, 1949-1951, 1980 en de jongste forse stijging die we gezien hebben in 2011. Toen gingen de goudprijzen boven de 1900 USD per ounce.

Om zijn zeepbel uit te vagen en terug naar de oorsprong te gaan, zouden de goudprijzen volgens Dent moeten dalen tot 400 tot 500 USD per ounce. Dat is uiteraard een serieuze pandoering in vergelijking met de huidige prijzen, maar volgens Dent zit het er in.

De goudprijzen zullen volgens hem pieken tussen 2038 en 2040. Hij bereidt beleggers ook voor op een economische winter, want sinds 2009 zitten de aandelenprijzen al in de lift. Volgens hem zal de Dow dalen tot 5000 à 5500 punten in de komende twee tot drie jaar.

Volgens hem zal de komende financiële crash de Grote Recessie in de schaduw stellen en zelfs de Grote Depressie overtreffen.

Wat er ook van zij, wanneer de goudprijzen zouden corrigeren tot het niveau dat Dent vooropstelt, dan zullen andere activaklassen nog veel meer dalen. Dat is nu eenmaal de realiteit. Met goud zit je dan nog beter omdat je buiten het banksysteem belegt.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999