Uitbraak goud bevestigd, zal zilver volgen?

De Europese markt wordt momenteel overspoeld met goedkope Chinese zonnepanelen, een trend die recent door de VRT in dit artikel werd belicht.

Reeds op 1 maart wezen we in ons artikel “Geen ruimte voor beleggers!” erop dat China in 2023 waarschijnlijk aanzienlijk meer zonnepanelen heeft geproduceerd – en daarmee meer zilver heeft verbruikt – dan aanvankelijk werd verwacht.

De uitgebreide productiecapaciteit van de Chinese zonnepaneel producenten zorgt ervoor dat de Europese markt letterlijk overspoeld wordt met goedkope panelen uit China. Dit drijft de aantrekkelijkheid van zonne-energie verder op, vooral nu de rendabiliteit van windenergie steeds vaker ter discussie staat.

De toenemende vraag naar zilver vanuit deze sector lijkt vast te staan. Producenten van zonnepanelen zijn zich ook bewust van de onzekere toekomstige beschikbaarheid en prijs van zilver, en streven voortdurend naar innovaties om minder zilver per paneel te gebruiken. Toch vereisen de nieuwste en meest efficiënte zonnepanelen weer net meer zilver.

Het jaar 2024 belooft interessant te worden voor de zilvermarkt, mede doordat we, volgend op de recente uitbraak van de goudprijs, een hernieuwde interesse in zilver van beleggers waarnemen.

Deze week biedt een mooie kans voor wie zijn positie in fysiek zilver wil vergroten.

We verwachten binnen enkele dagen een significante levering van nieuwe LBMA-geaccrediteerde zilverbaren in onze Zwitserse kluis. Dat maakt vandaag ideaal om het allocatieproces, waarbij elke aankoop tot op de gram nauwkeurig aan u wordt toegewezen, zelf live te ervaren.

Bij goud999safe wordt elke zilver aankoop, tot op de laatste gram, zorgvuldig en zonder extra kosten gealloceerd.

Dit betekent dat u als klant direct inzage heeft in welke specifieke zilverbaren van u zijn, inclusief hun serienummers.

Dankzij onze voorraadstrategie in Zwitserland kan deze allocatie vaak direct na betaling van uw order plaatsvinden. Toch kan er tijdens periodes van verhoogde vraag, zoals we momenteel zien, een korte wachttijd zijn voor de allocatie van nieuwe aankopen.

Als u vandaag investeert, kan het zijn dat u 1 à 2 dagen de notificatie “wachten op allocatie” in uw account tegenkomt bij uw fysiek zilver.

Wees gerust, dit is een tijdelijke fase. Na ontvangst van de nieuwe zilverbaren in Zwitserland door goud999safe in de komende dagen, zal uw investering snel en definitief de status “100% gealloceerd” krijgen.

Tot slot:
Hoeveel moeten we nog stijgen met de zilverprijs om ook daar van een echte uitbraak op de prijsgrafiek te mogen spreken?

De dalende blauwe weerstandslijn in onze prijsgrafiek in euro lijkt ons het startschot. Vervolgens is het potentieel van het groene kanaal meer dan voldoende:

Uitbraak goud bevestigd, zal zilver volgen?
Zilver in euro – weekgrafiek – klik op de grafiek voor een grotere weergave