Tweede week op rij winst voor goud

Wanneer we de actie van goud en zilver vrijdagochtend bekijken, dan ziet die er zeker niet slecht uit. Goud kon immers op vrijdagochtend stijgen, na de grootste procentuele daling in twee weken in de vorige sessie. Goud is op weg om voor de tweede week op rij een kleine winst te boeken dankzij de spanningen in Syrië en een impasse tussen de VS en China over hun handelsrelaties.

De goudprijzen daalden donderdag met 1,3%. Dat is de grootse procentuele daling in één dag tijd sinds 28 maart, een dag nadat goud tot het hoogste niveau in 11 weken tijd was geklommen.

President Trump en zijn nationale veiligheidsraad bespraken donderdag de opties rond Syrië. Hij had immers gedreigd om raketten af te vuren als antwoord op een vermoedelijke aanval met gifgas.

In een dergelijk klimaat presteert goud uiteraard goed, maar er is meer nodig om overtuigend door de 1400 USD per ounce te schieten. Van op dat niveau begint te bullmarket voor het goud pas echt. Maar daar zijn we nog niet.

Wat er nodig is, is een duidelijk teken dat de inflatie echt begint aan te trekken, en ook de fysieke vraag die dan echt duidelijk begint toe te nemen. Op dit moment worden de markten voor goud en zilver immers nog gemanipuleerd door de papieren tijgers, die futures manipuleren en op het ‘goede’ moment naar beneden duwen. Dat gebeurt vaak voor echte beleggers long posities innemen, om hen op die manier proberen te ontmoedigen.

Dag mag je dus zeker niet doen.

Net zoals de meest succesvolle beleggers in goud moet je vasthouden aan je posities en deze rit tot op het einde uitzingen. Goud zal leiden en zilver zal volgen, met zelfs nog explosievere winsten tot gevolg.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999