Tweede kwartaal wordt goed voor goud!

Nu goud het eerste kwartaal met een enorm goeie performance heeft afgesloten, zelfs de beste in meer dan drie decennia, is de logische vraag hoelang deze goede prestaties nog kunnen aanhouden.

De World Gold Council probeert deze vraag te beantwoorden in een nieuw rapport getiteld “Gold outshines the market in Q1 2016”. In dat nieuwe rapport toont de raad zich behoorlijk optimistisch voor het goud in het tweede kwartaal. Ze zijn erg bullish en zeggen onomwonden: “we may be entering a new bull market for gold.”

Behoorlijk duidelijk dus, als je het ons vraagt. In totaal zitten we nu in dollar op een performance van maar liefst 17% voor het goud, en daarmee doet het gele metaal het een pak beter dan de meeste activaklassen.

De bekende argumenten die in het voordeel van goud spelen zijn de onrust op de beurzen en de economie, de dollar die niet meer stijgt, de negatieve rentevoeten, sterke beleggingsvraag en het momentum.

Ook in het tweede kwartaal zullen deze factoren volgens de WGC nog in stand blijven. De verkopen van de US Mint stijgen enorm hard, en ook goud trackers halen behoorlijk grote sommen binnen. Het aantal net long speculanten is ook fors toegenomen.

We hebben maandagavond al op de beurzen gezien welke sterke prestaties dat voor de goudmijnen kan meebrengen. De meeste mijnen stegen 6 tot 10% en zelfs meer. Ook institutionele beleggers laten zich niet onbetuigd en kopen massaal goud aan. Het gaat in deze categorie vooral over de centrale banken.

Als goud zijn positieve momentum kan aanhouden voor het tweede kwartaal op rij, kunnen we echt spreken van een nieuwe stierenmarkt. De geschiedenis heeft immers aangetoond dat twee opeenvolgende kwartalen en sterke returns doorgaans hebben geleid tot een meer stabiele rally. Ook de inflows naar goud zullen het komende kwartaal sterk blijven, aangezien de macro-economische omstandigheden in het voordeel van goud zullen blijven.

Gaat de bull market dus verder? Volgens de World Gold Council is het antwoord een overtuigende ja! Beleggers die hiervan willen profiteren, doen er goed aan om op tijd een mooi stapeltje goud en zilver op te slaan op een veilige plek. Want dat blijft uiteraard dé manier om hiervan te profiteren.

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999