Twee dingen die je nog niet wist over zilver

Dat zilver een zeer goedkoop edelmetaal is, dat wist je ondertussen al wel denken we. Het is een prima aanvulling op een belegging in goud. Zilver heeft vele eigenschappen die het buiten het beleggingsdomein ook interessant maken als ‘industriële’ toepassing.

Als je kijkt naar de bouwsector, dan is er een evolutie aan de gang waarbij glas voor ramen bedekt wordt met een drievoudige laag zilver. Dit zorgt voor aanzienlijke energiebesparingen. Volgens de Silver Institute worden er elk jaar honderden miljoenen vierkante meter met zilver bekleed glas gebruikt in gebouwen. Dankzij de zilverbekleding kunnen de ramen de hete zomerzon beter weerkaatsen en ook de warmte binnen in het gebouw bewaren tijdens de wintermaanden. Dat bespaart natuurlijk heel wat energie.

Ook in de medische sector zijn er voor zilver heel wat toepassingen. Je moet bijvoorbeeld weten dat zenuwen in de ruggengraat bijzonder delicaat en kwetsbaar zijn. Mensen die in dat gebied een operatie moeten ondergaan, zijn blootgesteld aan veel risico’s. Om onderzoeken te doen in het ruggenmerg, zijn medische onderzoekers op zoek gegaan naar een materiaal dat even dun is als een menselijk haar, flexibel is en ook elektriciteit kan geleiden.

Zilver is een prima metaal om elektriciteit te geleiden, en zoals eerder al aangegeven is het bijzonder flexibel. Researchers op het vlak van medische technologie hebben ontdekt dat zilver dankzij deze unieke combinatie een perfecte oplossing is om het gevoelige gebied rond de ruggengraat te onderzoeken.

Zilver kan dus niet alleen profiteren van zijn status als beleggingsmetaal, maar ook als industrieel metaal dat vele toepassingen heeft. Op die manier profiteer je niet alleen van de toegenomen vraag naar beleggingszilver, maar surf je ook mee op de vraag naar zilver als gevolg van een aantrekkende economie.

Zilver is in vele jaren nog niet zo goedkoop geweest als vandaag. Je kan er heel veel analyses over maken, maar soms moet je gewoon durven te profiteren van een opportuniteit. Het ziet er sterk naar uit dat deze kans zich nu aanbiedt!

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]