Trump president ? Goud stijgt met 500 USD!

Wat ook hun politieke overtuiging mag zijn, ernstige beleggers in goud en andere edelmetalen begrijpen heel goed dat dit uitzonderlijke tijden zijn. Heel veel gerespecteerde analisten zaten fout over de uitkomst van het Brexit referendum. Ook voor de resultaten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen zouden ze wel eens mis kunnen zitten.

Nochtans is de (geo)politieke omgeving een van de meest bepalende factoren voor de goudprijs. Donald Trump lijkt het op dit moment stevig te verkorven in de verkiezingen, maar je weet nooit wat het Amerikaanse publiek daar nu echt van denkt. Dat is ook een mogelijkheid waar de goudanalisten rekening mee houden.

Een analist bij ABN Amro Bank denkt immers dat de goudprijs 1850 USD of meer zal bereiken onder het presidentschap van The Donald. Hoewel een dergelijke mogelijkheid niet voor de hand ligt, zou zijn retoriek en mogelijke politieke actie binnenlandse en internationale spanningen en onzekerheid met zich kunnen meebrengen.

Ook de CEO van DoubleLine Capital, Jeffrey Gundlach, deelt de visie dat Trump ervoor kan zorgen dat de situatie op de financiële markten behoorlijk turbulent wordt. Gundlach blijft ervan overtuigd dat Trump uiteindelijk zal willen, omdat mensen op zoek zijn naar verandering, en Trump op dat sentiment kan inspelen.

Analist William Watts van Marketwatch trekt het nog verder door en denkt dat de goudprijs naar 1850 USD kan stijgen indien Trump president wordt . Bepaalde beslissingen die hij zou nemen, zouden de handel forse schade toebrengen en de groeivooruitzichten voor de Amerikaanse economie onder druk zetten. Daarbij kijkt hij naar hoe het goud zich gedroeg tijdens het presidentschap van Ford.

Wat ook de uitkomst van de verkiezingen mag zijn, de wereld is een behoorlijk onveilige en instabiele plek geworden, en beleggers beschermen zich maar beter met goud en zilver.

 

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.