Trump is goed voor goud

Trump zal zich momenteel waarschijnlijk in de handen aan het wrijven zijn, door de gezondheidsproblemen van Hillary. De man die bekend is geworden met vastgoed heeft ook een sterke geschiedenis van schulden maken. Telkens wanneer het ‘warm’ wordt onder de voeten, gaat Trump failliet en laat hij de tegenpartij opdraaien voor de schulden.

Die manier van werken heeft waarschijnlijk ook een invloed op de manier waarop hij de VS zou leiden, indien het al zover zou komen. Gartman, een van de bekendste analisten van de VS, vertelde dat goud het goed zou doen onder President Trump omdat het gele metaal een liefhebber is van verwarring.

“Goud houdt van politieke verloedering en zou het goed doen onder een Trump administratie,” vertelde Gartman aan CNBC. Hij vertelde dat Trump waarschijnlijk enkele fouten zou maken die ertoe zouden leiden dat goud aan een forse opmars begint.

“Trump is een wildcard, en de financiële markten haten wildcards,” zei Gartman. Trump zou aan de andere kant een enorm slechte zaak zijn voor de aandelenmarkten, zei hij nog.

Voor de aandelenmarkten zou er enorm veel bezorgdheid kunnen optreden indien Trump afstevent op een score van 45%, en dat een Trump administratie er ook toe zou leiden dat de rentetarieven hoger gaan. Het belangrijkste slachtoffer zijn natuurlijk de obligatiekoersen. Op dat vlak stevenen we af op een berenmarkt, aangezien obligaties al meer dan 32 jaar in een forse stierenmarkt zitten en dat we nu aan het einde komen van die beweging.

Trump komt trouwens heel dicht tegen Hillary en dicht de kloof in enorm snel tempo. Clinton heeft zowat 46% op dit moment en Trump benadert de 41%.

Wat er ook van zij, een presidentschap onder Trump is een van de zwarte zwanen op de financiële markten en mag niet zomaar verwaarloosd worden.

Bescherm u met fysiek goud en zilver!

 

[xyz-ihs snippet=”promo”]