Trump is geweldig voor goud!

Het ziet er naar uit dat Donald Trump een geduchte kandidaat is geworden voor het presidentschap in de Verenigde Staten. Wat de afgelopen jaren niemand voor mogelijk hield, is nu misschien een realiteit aan het worden. Dat verklaart ook de zenuwachtigheid van de financiële markten en de volatiliteit die we zien.

Maar volgens Greg Collett, de directeur beleggingsproducten van de World Gold Council, zou de mogelijkheid dat Trump in november de verkiezingen wint, wel eens geweldig nieuws kunnen zijn voor de goudprijs. De raad sponsort namelijk de SPDR Gold Trust, het grootste beursgenoteerde vehikel dat is gedekt door goud.

De mogelijkheid dat de brutale Republikeinse nominee de algemene verkiezing kan winnen, zorgt ervoor dat beleggers zich steeds meer op goud gaan richten.

Volgens de meeste zakenlui is Trump bijzonder onduidelijk in wat hij precies wil aanvangen, en dat maakt mensen nerveus. Ze gaan daardoor denken dat ze een beetje centen moeten gaan beleggen in goud.

Want als hij dit jaar verkozen wordt, hoe zal het land er dan uitzien? Wie weet of bedrijven nog zaken kunnen doen met China of Mexico. Dit soort zaken is doorgaans negatief voor aandelen, maar wel positief voor een veilig actief zoals goud.

Trump zelf heeft zich trouwens bekendgemaakt als een verdediger van de goudstandaard, die effectief de waarde van de dollar vastklinkt aan de goudprijs. Hij beweert dat het vroeger in de VS allemaal veel stabieler was omdat de munt was vastgeklikt aan de goudprijs. Voor alle duidelijkheid: een dergelijke bewering is moeilijk te verifiëren.

Maar zelf ziet Trump ook wel goud zitten. Hij heeft naar verluidt een positie in fysiek goud die 100.000 tot 250.000 dollar waard is. Voor een miljardair is dat erg weinig. Het toont aan hoeveel ruimte er nog is voor een verdere toename van goud in de algemene portefeuille samenstelling van beleggers!

U weet dus wat u moet doen indien u zelf een mooie voorraad fysiek goud en zilver wil inslaan!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999