Trump inauguratie: top voor aandelenmarkten?

De aandelenmarkten werken nog altijd op de manier van vroeger: buy on the rumour, sell on the news. Deze constante zie je steeds terugkomen.

Want wat hebben we de afgelopen weken gezien? Dat de aandelenmarkten een enorme inhaalbeweging hebben gemaakt. Dat in anticipatie van een inflatoire beweging die zou worden veroorzaakt door de infrastructuuruitgaven die Trump plant. De all-time high die de aandelenmarkten de jongste tijd hebben neergezet, heeft dan ook voor een groot deel te maken met die anticipatie. Donald Trump heeft blijkbaar enkele uitlatingen gedaan die ervoor zorgen dat beleggers euforisch worden. Maar kan dat wel blijven duren?

Een keerpunt op de markten is duidelijk gekomen na de persconferentie van afgelopen woensdag. In die persconferentie heeft Trump zijn ware aard laten zien. Zijn uitspraken waren bijzonder agressief, en de twijfel is geslopen in het beleid.

Het fenomeen van ‘buy on the rumour, sell on the news’ komt sterk tot uiting. Analisten waarschuwen al een hele tijd dat de rally gebouwd is op drijfzand. Ook wij zeggen al een hele tijd dat een dergelijke stijging op de aandelenmarkten onmogelijk kan blijven duren. Ze is zelfs gevaarlijk.

Het is best mogelijk dat aanstaande vrijdag, op Inauguration Day, een top op de aandelenmarkten gevormd wordt. De enorme stijging op de beurzen en de dollar begint een serieuze appelflauwte te vertonen. De recente rally op de aandelenmarkten is gepaard gegaan met een daling van de ‘breadth’, dus de breedte, van de stijging. Dat is een gevaarlijk fenomeen.

Het is dus best mogelijk dat we vanaf nu een keerpunt zullen zien op de financiële markten. Goud zal daar sterk van profiteren, daar mag je zeker van zijn. De grafieken beginnen al sterk in die richting te evolueren. Als de dollar dan nog eens bijkomend verzwakt, dan mag je er gif op innemen dat we een geweldige rally zullen zien op de goud- en zilvermarkten.

Je kan er nu al van profiteren door positie in te nemen. Fysiek goud is de enige manier waarmee je echt in edelmetaal belegt. Kijk rond in onze shop en profiteer van de kansen die zich aandienen.

Je zal er geen spijt van hebben dat je dergelijke mooie munten in je kluis hebt liggen!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999