Stabiel jaar voor goud

Volgens researchers bij Murenbeeld & Co zal het een stabiel jaar worden voor goud in 2018. De markt is tevens gevoelig voor positieve verrassingen. Dat zijn goede vooruitzichten.

In een interview met Kitco News vertelde Chantelle Schieven, head of research bij de firma, vertelde zij dat het basisscenario voor de goudprijzen een gemiddelde prijs is van 1318 USD per ounce. Er zijn twee scenario’s waarbij de prijs kan dalen onder 1200 USD per ounce of kan stijgen boven de 1400 USD per ounce.

Schieven voegde er aan toe dat het lot van het goud verbonden zal zijn aan de Amerikaanse rentevoeten en de sterkte van de Amerikaanse dollar.

De analiste voegde er aan toe dat zij 2018 beschouwt als een beleggersmarkt in plaats van een tradersmarkt. De prijzen zien er immers vrij consistent uit, waarbij er enkele tegenvallers zouden kunnen opduiken in de loop van het jaar. De volatiliteit zal misschien een stuk hoger zijn.

De analiste zei ook dat in een dergelijk klimaat, zoals vandaag, beleggers een core positie moeten opbouwen in het goud, om een diversificatie op te bouwen weg van hoge waarderingen op de aandelenmarkten.

Volgens haar zullen beleggers beginnen te diversifiëren in goud naarmate de volatiliteit op de aandelenmarkten begint toe te nemen, maar we moeten ons niet verwachten aan een grote instroom in het goud, vertelde ze. De lage volatiliteit die we sinds medio 2017 hebben gezien is niet duurzaam.

Schieven voegde er nog aan toe dat de firma slechts twee renteverhogingen verwacht in 2018. Dat is een stuk onder de voorspelling van de centrale bank, die drie renteverhogingen vooropstelt, en dat zal positief zijn voor het goud.

Ten slotte zei ze ook nog dat beleggers de aandelenmarkten in de gaten moeten houden voor 2018, aangezien het best mogelijk is dat er zich daar een correctie kan voordoen. De rally op de aandelenmarkten is niet duurzaam.

Dat spoort volledig met de vooruitzichten die wij hebben.

Goud is bezig aan het vormen van een solide basis voor meer opwaarts potentieel.

De vooruitzichten zijn dus positief, en hoewel 1900 USD per ounce nog een stuk weg lijkt, is het een goede manier om de komende jaren een positief rendement te halen, zeker wanneer andere activaklassen het laten afweten.

Een positie innemen wanneer iedereen negatief is, is nog altijd de beste manier om geld te verdienen op de aandelenmarkten.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999