Seizoensinvloeden, Mexico, China, en een uitbraak?

Eind vorige week hebben we aangegeven dat de maand juni, gebaseerd op een gemiddelde over vijftig jaar, wellicht de beste maand is om fysiek zilver te kopen. Voor deze analyse hebben we de prijsdata sinds 1975 onderzocht.

We hebben nu vandaag extra info, die deze berekening nogmaals bevestigt.

Al meer dan twintig jaar lezen we de analyses van A. Hamilton van ZealLLC .com. We hebben zijn analyses van prijsdata altijd gewaardeerd en zijn meest recente artikel, handelt over de prijsevolutie van goud en zilver tijdens de zomermaanden.
In dit artikel, vonden we de grafiek die onze stelling uit onze vorige nieuwsbrief van afgelopen vrijdag verduidelijkt:
 


Deze analyse richt zich specifiek op de zomermaanden. Elk jaar werd op de bovenstaande grafiek geïndexeerd tot de waarde 100 aan het begin van mei. Ook worden enkel de jaren waarin de zilverprijs in een bullmarkt zat sinds 2000 weerhouden in de grafiek.

De conclusie die we kunnen trekken uit zowel onze analyse, als de studie van A. Hamilton, is dat juni een uitstekende maand blijft om posities in zilver uit te breiden. Gemiddeld zien we na juni een toename van de prijs.

Let wel, de variabiliteit per jaar is ook belangrijk om in overweging te nemen, gemiddelden voorspellen de toekomst van de komende weken niet. 

Intussen is er ook fundamenteel zilver nieuws:

Aanbod van zilver:
In één van de grootste zilvermijnen ter wereld, de Peñasquito goud/zilver/zink/lood mijn van Newmont, wordt er sinds 8 juni gestaakt. De tweede grootste edelmetaalmijn in Mexico, is volgens onze cijfers goed voor zo’n 3% van de wereld jaarproducite van zilver.  

Vraag naar zilver:
Er doen geruchten de ronde over een tekort aan fysiek zilver in China. Het is voor ons moeilijk, zo niet onmogelijk, om vandaag precies te weten wat er aan hand is.

Maar er lijkt ons alleszins “iets” aan de hand:

De zilverprijs op de Shanghai Futures Exchange, is opgelopen tot boven de prijzen in de VS en Europa.
Bovendien zijn de resterende zilver voorraden op de Shangai Futures Exchange, gedaald tot onder het niveau van de #silversqueeze in 2020.

In principe kan er nu door arbitrage meer zilver naar China vloeien (want de prijs is er hoger). Tenzij natuurlijk, er elders ook geen overschot meer is… 

Op te volgen dus!

Om af te sluiten, tonen we u nog even de grafiek van de zilverprijs in euro op weekbasis.

Zoals u wellicht weet mikken wij (zonder enige garantie en zonder ons vast te pinnen op de timing) op een verderzetting van de zilver bull market. Wat wij natuurlijk graag als volgende zouden zien, is een uitbraak boven de dalende weerstandslijn die we hieronder op onze grafiek getekend hebben.

Zilver in euro, weergrafiek sinds 2020.


Daar zijn we nog niet zoals u kan zien, maar heel veel moet er niet meer gebeuren voor het weer spannend wordt in de zilvermarkt.

Uw positie in zilver verder opbouwen, kan via uw account op goud999safe.com!