Saxo Bank: goud boven 2000 en zilver boven 35

Goud is erg volatiel. Het edelmetaal is met zowat 5% gedaald sinds begin januari.

Een consistent bullish beweging vinden is niet zo simpel. De futures noteren nu rond de 1885 dollar per ounce.

Saxo Bank kijkt echter verder dan de huidige consolidatie en verwacht dat de goud- en zilverprijzen hoger zullen blijven bewegen in wat zij zien als het begin van de zevende bullmarkt voor grondstoffen in 225 jaar.

“Een bullmarkt voor grondstoffen maakt deel uit van een nieuw seculair inflatoir regime, een ontwikkeling die weinig beleggers zich nog kunnen herinneren tijdens hun professionele carrière, aangezien de laatste ongeveer veertig jaar geleden eindigde,” zei Steen Jakobsen, chief investment officer bij Saxo Bank, in het rapport van de bank over de vooruitzichten voor het eerste kwartaal.

“Wij denken dat dit thema in 2021 snel de aandacht van beleggers zal trekken, en dat het een decennium of langer kan aanhouden. De belangrijkste drijfveer is de blijvende reactie op de pandemie, die de ongelijkheidstrends die sinds de jaren tachtig en de daaropvolgende drie decennia van globalisering waren ontstaan, alleen maar heeft versneld. Van nu af aan zullen we een echte macro paradigmaverschuiving zien naarmate de beleidsfocus verschuift van de traditionele focus op het verzekeren van financiële stabiliteit naar een beleid dat sociale stabiliteit boven alles stelt,” voegde hij eraan toe.

Specifiek kijkend naar de edelmetaalmarkt zei Ole Hansen, hoofd grondstoffenstrategie bij Saxo Bank, in het rapport over het eerste kwartaal dat hij verwacht dat de goudprijs goed ondersteund zal blijven worden door de stijgende inflatiedruk, in combinatie met een zwakkere Amerikaanse dollar.

Momenteel verwacht de bank dat de goudprijs dit jaar zal stijgen naar $2.200 per ounce en de zilverprijs naar $35 per ounce.

Bron: Kitco