Ron Paul verwacht een enorme correctie

Ron Paul is een van de meest liberale politici in Amerika. Bovendien is hij een van de grootste goud- en zilverbeleggers in de States. Het voormalige lid van het congres, en nu een chief ambassador bij Goldco, denkt dat de aandelenkoersen maar liefst 50% kunnen dalen.

Het is inderdaad best mogelijk dat de koersen met de helft dalen. Eerder zei hij dat de koersen met 25% kunnen dalen. Als zijn voorspelling uitkomt, dan is het best mogelijk dat de Amerikaanse S&P500 index een pandoering krijgt van 1281, en de blue chip index Dow Jones Industrial Average zou dan dalen tot 11.713.

Wanneer er een buitensporige kredietgroei is en de rentevoeten kunstmatig laag worden gehouden, zoals nu het geval is, dan is er altijd een correctie geweest, zegt Ron Paul.

Sinds 2008-2009 varen we in ongeziene wateren, en werd er een ongelooflijke hoeveelheid nieuw geld gecreëerd. Dat heeft ervoor gezorgd dat er veel geld is gevloeid naar de verkeerde beleggingen. Geld is immers gratis, dus wat maken de fundamentals uit? Wanneer de kraai wordt dichtgedraaid, dan zal al dat geld uit de verkeerde beleggingen vertrekken.

Ron Paul zegt al een hele tijd dat geld drukken en verwachten dat deze kunstmatige welvaart zal aanhouden, compleet belachelijk is. En dat zal slecht eindigen volgens hem.

Ron Paul is ook een sterke tegenstander van de Fed omdat die de rentevoeten manipuleert. In een ideale wereld zou de Fed zelfs niet aanwezig mogen zijn en zouden de markten zichzelf moeten reguleren.

In deze omstandigheden is het erg gevaarlijk om te vertrouwen op de centrale banken. Je kan immers niet meer weten wat gemanipuleerd is en wat niet.

Er is maar één actief dat niet gemanipuleerd wordt, en dat is fysiek goud. Het is een bijzonder eerlijke belegging, waar je eigenlijk geen omziens naar hebt.

Maak het jezelf dus gemakkelijk en vertrouw op de enige belegging die al 5000 jaar meegaat: fysiek goud en zilver.

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]