Rob McEwen: goud 5000 dollar nog steeds reële optie!

Er is niets zo moeilijk als voorspellingen maken. Maar tussen een voorspelling en een analyse ligt een wereld van verschil. Voor je denkt dat het weer zo’n ‘gold loonie’ is die een dergelijke voorspelling maakt, moet je eerst eens kijken van wie de uitspraak komt, namelijk van Rob McEwen, de voormalige CEO en oprichter van Goldcorp, een van de goudmijnbedrijven die een enorme meerwaarde heeft gegenereerd.

McEwen zegt al jaren dat de goudprijs uiteindelijk naar 5000 dollar en meer zal gaan. Een van de parameters die hij daarbij gebruikt, is het feit dat de overheden ons voorliegen. Ze zeggen allemaal, met de economen van de banken in koor, dat er geen inflatie is. Maar McEwen geeft hier een heel terechte opmerking door te zeggen dat er in veel delen van onze uitgaven, met name autoverzekering, behuizing, huur, voedsel, schoonmaak, een behoorlijke prijsstijging valt op te merken. Dat betekent dus dat de overheid ons niet de juiste statistieken geeft.

Bovendien vermeldt hij heel terecht dat de geldhoeveelheid de jongste jaren enorm is toegenomen door de onorthodoxe maatregelen van de centrale banken over de hele wereld. Vanochtend nog gaf Japan aan dat ze negatieve rentevoeten willen invoeren!

Al deze krachten hebben er in het verleden steeds toe geleid dat de goudprijs fors is gestegen. McEwen kent zijn geschiedenis, en verwijst naar de cyclus tussen 1970 en 1980. Toen ging goud van 40 naar 800 dollar per ounce. Dat is dus een vertwintigvoudiging! Het laagtepunt in deze cyclus was ongeveer 250 dollar per ounce. Als je dezelfde factor toepast, dan kom je dus uit op een goudprijs van 5000 dollar. Zo simpel is het.

McEwen geeft nog een heel goede raad mee voor beleggers in de goudmarkt. Hij geeft op de eerste plaats aan dat ze geduld moeten hebben. Ook de goudmijnaandelen, die zowat 85% van hun waarde verloren hebben, kunnen McEwen bekoren. Hij begrijpt niet waarom niet veel meer mensen gebruik maken van deze uitzonderlijke koopjesperiode. Hij gaf het voorbeeld van een verkoper die mensen liet kiezen tussen een chocoladereep en een zilverstaaf. Bijna iedereen koos voor de chocoladereep.

Mensen begrijpen nog niet wat de werkelijke waarde is van goud en zilver. Dat zal komen… maar dan zal het voor veel mensen te laat zijn. Laat het bij u niet zover komen!

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999