Rick Rule: zilverprijs zal exploderen!

Zilver is een van de meest volatiele edelmetalen die er zijn. Goud wordt doorgaans beschouwd als het kleine broertje van goud met een bepaalde bèta. Dat wil zeggen dat zilver doorgaans sterker gaat reageren op prijsbewegingen dan goud. Zilver is ook een veel kleinere markt, die gemakkelijker onderhevig is aan allerlei speculatieve bewegingen.

Rick Rule is een van de meest bekende specialisten inzake edelmetalen ter wereld. Hij werkt al decennia als belegger en analist en enkele jaren geleden koppelde hij zijn karretje vast aan de wereldberoemde Eric Sprott uit Canada.

Volgens Rick Rule staan we voor een van de grootste bullmarkets in goud en zilver die we ooit gezien hebben. Een van de redenen volgens hem is dat wanneer de prijs stijgt, er een behoefte zal zijn aan nieuwe deposits. Mijnbouwbedrijven gaan dan niet de high grades exploreren, de rijke aders, wanneer de prijzen laag zijn, maar eerder edelmetalen bijhouden voor later. Daardoor ontstaat een zekere schaarste bij beleggers.

Rick Rule vernoemt ook nog een belangrijke reden waarom we voor een grote bullmarket staan in edelmetalen: mensen beleggen er bijna niet in. Op de top van de populariteit van goud en zilver waren fysieke edelmetalen en edelmetaalaandelen goed voor bijna 8% van alle belegbare activa in de Verenigde Staten. Ter illustratie: datzelfde cijfer bedraagt vandaag amper 0,3% tegenover een mediaancijfer van ongeveer 1,5 tot 2% over de afgelopen dertig jaar.

Rick suggereert niet dat goud en zilver de Amerikaanse dollar zullen vervangen, maar hij geeft wel aan hoe belangrijk het is deze activa te hebben tijdens een forse muntontwaarding.

Mensen houden er geen rekening mee, maar dit kan elk moment gebeuren, ook met de euro.

Wie zich hiertegen wil beschermen, neemt best de nodige maatregelen. Er zijn veel prachtige zilvermunten die je kan kopen en gemakkelijk weer van de hand kan doen omdat ze zo herkenbaar zijn. Een onmisbare positie in elke gediversifieerde portefeuille. Doe wat een ander niet doet! Dat blijft nu eenmaal dé manier om op lange termijn de meest fenomenale winsten te boeken.

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]