Rich Dad belegt in goud en zilver

We kennen hem allemaal sinds hij het bekende boek ‘Rich Dad, Poor Dad’ schreef. In deze bijbel van de personal finance geeft Robert Kiyosaki advies dat door velen wordt bejubeld omwille van de vaak tegendraadse tips die erin gegeven worden.

Kiyosaki is blijkbaar helderziend, want veertien jaar geleden maakte de auteur van een reeks bijzonder populaire personal finance boeken een gewaagde voorspelling. Hij zei toen immers dat 2016 een bijzonder slecht jaar zou worden op de financiële markten, en dat met name de baby boomers wel eens in de problemen zouden kunnen geraken, aangezien ze dan net massaal met pensioen gaan en de centen broodnodig hebben.

De markten zijn wel wat hersteld na de bijzonder slechte start van het jaar, maar Kiyosaki voorspelt dat we nog helemaal niet volledig hersteld zijn, integendeel. Hij zegt dat de meltdown onderweg is. Bovendien zegt hij ook dat er weinig is wat beleggers kunnen doen om zich te beschermen… buiten goud en zilver te kopen en hopen dat de Fed overstag gaat. Kiyosaki is er duidelijk van overtuigd: de daling die hij voorspelde is ondertussen ingezet.

Hij is bijzonder bezorgd voor de demografische evoluties in de VS, en hoe dat samenhangt met de markten. Heel wat babyboomers gaan zoals gezegd met pensioen en vragen hun activa op uit hun pensioenspaarplannen. Ook China zal ons volgens hem zeker niet redden. Het land zit immers tot over z’n oren in de schulden, en dat kan alle landen met zich meetrekken in een neerwaartse spiraal die wel eens heel heftig zou kunnen zijn voor beleggers.

Eerst zullen volgens hem de grondstoffenproducerende landen zoals Australië, Canada en de Afrikaanse landen ten onder gaan.

Daarom is hij er rotsvast van overtuigd dat beleggers ten minste een positie moeten hebben in goud en zilver, op basis van de overtuiging dat centrale bankiers gewoonweg geld zullen moeten drukken om uit de volgende crisis te geraken, en omdat edelmetalen een hedge zijn tegen inflatie.

In de aandelenmarkten beleggen is volgens hem niets meer dan een gok momenteel. Slimme beleggers weten wat ze moeten doen en nemen de nodige voorzorgen in goud en zilver.

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999