Quid na renteverhoging Fed?

Zoals verwacht heeft de Federal Reserve in de Verenigde Staten gisteren de rente opgetrokken met een beperkte 25 basispunten. Dat stond al lang in de sterren geschreven. De vraag is nu of dat positief of negatief is voor goud.

We moeten verder kijken dan een initiële reactie op de markten. Op korte termijn is het inderdaad zo dat er heel wat factoren zijn die de prijs onder druk zetten. Maar op langere termijn is het zo dat er genoeg factoren zijn die de prijs kunnen ondersteunen. Het plaatje op langere termijn is enorm positief. Dat leiden we af op basis van de fundamentele factoren op macrovlak.

De aandelenmarkt begint al te verdisconteren dat er enorme investeringen in infrastructuur zullen zijn, maar er zullen heel wat uitdagingen zijn voor president Trump. Hij zal aan het werk moeten gaan met een conservatief Congres dat zich niet bereid heeft getoond om het begrotingstekort op te trekken. Het blijft nog te bezien hoeveel van de grote uitgaven er echt door zullen komen.

Bovendien heeft Trump al aangegeven dat er een aantal protectionistische maatregelen zullen komen. Goud heeft altijd de neiging om goed te presteren in een klimaat van protectionisme. In dat klimaat zullen beleggers steeds een veilige haven opzoeken. Zulk beleid zal altijd aanleiding geven tot wrijvingen met andere landen die zich zullen voordoen op het internationale toneel. Hierdoor zal goud waarschijnlijk kunnen profiteren.

Geopolitieke ongerustheden bieden altijd een ondersteuning voor het goud, dat is altijd zo geweest. Een aantal brandhaarden in de wereld, inclusief Syrië, staan op het punt om te ontploffen. Dat zal de vraag naar metalen fors opdrijven.

Ook de aandelenmarkt staat ondertussen op een hoogtepunt. De aandelenmarkten staan klaar voor een pullback, of zelfs een kering van de cyclus. De huidige stierenmarkt voor aandelen begon in maart 2009 en lijkt klaar voor een ommekeer.

Indien de aandelenmarkt volgend jaar dan eindelijk een berenmarkt induikt, dan  zal de goudprijs daar als veilige haven ongetwijfeld van kunnen profiteren.

De boodschap is dat je nu al moet beginnen te accumuleren alvorens de wereld in brand staat. Bereid je goed voor, want 2017 wordt een lastig jaar. Goud is je ultieme verzekering tegen dergelijke scenario’s.

 

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999