President Trump voert druk op China op

Het was een dramatisch bericht op zondagavond: president Trump wil de druk op China aanzienlijk opvoeren met het oog op het bereiken van een handelsdeal. Hij kondigde aan dat hij de Amerikaanse heffingen op 200 miljard USD aan Chinese goederen deze week wil optrekken en zal in de toekomst nog honderden miljarden dollars aan goederen willen treffen.

De evolutie komt er op een moment waarop de handelsspanningen tussen de twee grootste economieën ter wereld op springen staan.

De financiële markten reageerden, zoals uiteraard te verwachten viel, behoorlijk negatief. De beurzen gingen maandagochtend fors lager in Europa en Azië en het lijdt geen twijfel dat ook de VS deze namiddag een duikvlucht zullen nemen.

Wanneer we de koersen van de edelmetalen bekijken, dan zien we voorlopig in de ochtendhandel een vrij gematigde reactie. De prijzen van het goud stijgen met zowat +0,18% deze ochtend. We kunnen moeilijk zeggen dat dit een forse stijging is.

De prijzen van edelmetalen reflecteren op dit moment geenszins de realiteit. Beleggers worden nog steeds in slaap gewiegd door de nog steeds hoge koersen van aandelen over de hele wereld. Maar wanneer we de FANG6 uit het plaatje gaan filteren, ziet de situatie er al heel anders uit.

De conclusie of aanbeveling blijft daarom ongewijzigd: houd uw posities in edelmetalen aan en breid ze nog verder uit. Platina en zilver zijn spotgoedkoop, en goud zelf is ook verre van duur!