Potentieel voor zilver is gigantisch

Zilver heeft behoorlijk wat potentie om te stijgen. Dit volgens Phil Streible, senior marktstrateeg bij RJO Futures. Zodra de goud-zilververhouding onder het 200 daags voortschrijdend gemiddelde breekt zou zilver door het dak kunnen knallen, aldus Streible.

Streible: “I think a $20 year-end target on silver or $1,600 on gold is completely not out of the question, especially the way things are going. We do need to resolve some of the trade agreements with U.S. and China because of the fact that a lot of the products that they import are silver-related”

Mike McGlone, senior grondstoffenstrateeg bij Bloomberg Intelligence, heeft daarnaast op zijn beurt zijn bullish outlook voor zilver uitgesproken. Hij denkt dat zilver dra de 22 dollar per ounce aan kan doen. Hij is ook van mening dat een hogere zilverprijs daarna de goudprijs weer hoger kan zetten.

McGlone: “The elevated gold-silver ratio and its potential for reversion favors advancing silver. With gold unchanged near $1,500 an ounce, revisiting the mean would imply a silver price near $22 an ounce”

Het zal echter geen gemakkelijke rit hoger worden. McGlone merkte op dat zilver, momenteel boven de 17 dollar per ounce, op een belangrijk pivot niveau handelt. Als de prijs niet boven de 17 dollar per ounce blijft koersen kan zilver ook weer dra lager gaan, aldus McGlone.

Toch meent McGlone dat de snelle winsten in de koers van goud de laatste tijd het nu voor zilver de beurt kan zijn om de edelmetalen te gaan leiden.

Hij liet weten goed te letten op de investeerdersvraag naar zilver- en goud-ETF’s. In een rapport merkte hij vrijdag op dat de vraag naar zilver-ETF’s een recordhoogte aandoet.

Ook Steve Sosnick, hoofd strategie bij Interactive Brokers, is van mening dat er veel in het vat zit voor zilver. Hij is ervan overtuigd dat zilver de potentie heeft om de goudkoers bij te benen, gekeken het feit dat goud de laatste tijd behoorlijk steeg maar zilver nog altijd achterblijft.

Zeker gezien de laatste keer dat zilver steeg, in 2011. Toen liet het een koerssprong zien van 9 dollar per ounce naar bijna 50 dollar per ounce binnen een maand tijd.

Met de huidige hoge goudprijs op 1.500 dollar per ounce en een zilverprijs van slechts 17 dollar per ounce is er veel ruimte voor zilver om beter te presteren.

Bronnen: Kitco, Bloomberg

Foto: Flickr