Populariteit zilver stijgt

Goud en zilver deden het de afgelopen jaren niet zo goed, in 2011-2012 ging het de edelmetalen voor de wind maar sindsdien hebben ze alle glans verloren. Tot voor kort, want vanaf begin dit jaar is het tij gekeerd voor de grondstoffen. Voornamelijk zilver presteert bijzonder goed, de trend naar hogere sferen is duidelijk aanwezig.

De leegloop uit goud en zilver is helemaal voorbij, sinds begin dit jaar heeft de uitstroom plaatsgemaakt voor een massale instroom van vermogensbeheerders en investeerders. Het zilver in ETF’s is wederom fors gestegen en zit dicht bij een nieuwe recordhoogte.

Zoals te zien op onderstaande grafiek heeft zilver dit jaar al een sterk parcours afgelegd. Het dieptepunt van 14 dollar per ounce ligt nu ver achter ons, zilver is aan een opmars bezig richting de 20 dollar per ounce omwille van de hoge verwachtingen van de markten.

zilver

Met een winst van 25% ten opzichte van begin dit jaar, is zilver één van de best presterende categorieën op de financiële markten.

Investeerders zien het edelmetaal als een veilige haven in tijden van onrust, zeker nu een ‘brexit’ heel dichtbij is. Verder wordt zilver ook steeds meer gebruikt voor industriële toepassingen, denk dan bijvoorbeeld aan de toepassing van zilver bij zonnepanelen.

Populair

Uit onderzoek van een grote edelmetalenhandelaar blijkt dat de vraag naar zilver opnieuw gestegen is naar het peil van 2011. In dat opzicht is het mogelijk dat zilver, net zoals toen, op korte termijn in waarde zal verdubbelen.

Grondstoffen zijn bezig aan een opmars, zoveel is duidelijk. Niet alleen edelmetalen maar ook olie, ijzererts en zink. De opwaartse trend binnen dit segment wordt gevoed door slinkende voorraden en een zo goed als aanhoudende vraag, ondanks de verminderde Chinese economische groei.

Goud en zilver zijn voornamelijk interessant bij een marktcrash en abnormale monetaire toestanden, in zo een geval kiezen beleggers voor zekerheid en verschuiven ze hun kapitaal van risicovolle aandelen en andere beleggingen, naar waardevaste objecten zoals goud en zilver.

Bronnen: MarketUpdate, Bloomberg

Foto: Feiern1 – Pixabay

 

Wat is nu de beste manier om zilver te kopen?

monsterboxHet is cruciaal om te gaan voor fysiek zilver.

Opteer echter niet voor baren, want dan betaal je 21% BTW die je straks niet kan recuperen als je wil verkopen.

Ga voor munten waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Kiezen voor de Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers is een goede optie.

Goud999 biedt deze Monsterbox tegen een scherpe prijs aan momenteel.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

De Philharmoniker is één van de populairste beleggingsmunten in Europa.

Meer info is te vinden op de site van Goud999