Platina is echt supergoedkoop

In deze tijd van extreem dure activaprijzen vraag je je  af wat er nog goedkoop is. Goud en zilver zijn erg goedkoop, maar platina is misschien nog een stuk goedkoper.

In de jaren 2000 presteerde platina erg goed omdat men dacht dat de industriële toepassingen erg groot zouden zijn, maar daarna is platina een beetje in de vergeethoek terechtgekomen.

Het edelmetaal is dus helemaal nergens naartoe gegaan. Een van de belangrijkste oorzaken is ook het Volkswagen schandaal. De dieseluitstoot was groter dan verwacht. De toekomst voor de dieselauto’s ziet er vandaag minder goed uit dan ooit.

Ondertussen hebben veel mensen goud links laten liggen omdat ze in Bitcoin willen investeren. De centrale banken hebben een grote rol gespeeld in het verstoren van de activaprijzen. Hierdoor heeft ook de platinaprijs serieus afgezien.

De serieuze vermogensaangroei die we de afgelopen jaren hebben gezien door de stijgende activaprijzen is nog niet doorgesijpeld tot platina, want de aankoop van platina juwelen blijft erg beperkt.

In het verleden konden beleggers nog eens hun hart ophalen aan de stakingen in de Zuid-Afrikaanse mijnen die regelmatig opdoken. Vandaag lijken ze dat eerder te onthalen op schouderophalen!

Platina is gewoon een actief dat helemaal genegeerd wordt. De markt trekt er zich helemaal niks van aan, integendeel. Goud is nu zelfs 40% duurder dan platina (dat ongeveer 925 USD noteert).

Dat is niet normaal, want doorgaans is platina duurder dan goud. Goud noteert typisch aan 75% van de platinaprijs. Om dat evenwicht opnieuw te herstellen, dan zou de platinaprijs ongeveer 1600 USD moeten noteren.

Slimme beleggers trekken hier de nodige conclusies uit.

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]