Glint-app trekt goud het digitale tijdperk in

‘S Werelds oudste valuta wordt het digitale tijdperk ingetrokken met de lancering van een bankpas en een app waarmee mensen met goud kunnen betalen.

Fintech-bedrijf Glint werkt samen met Lloyds Banking Group in het Verenigd Koninkrijk en MasterCard.

Zij hebben een app gelanceerd waarmee mensen tegoeden in verschillende valuta kunnen laden, die vervolgens kunnen worden gebruikt om fysiek goud te kopen.

Het gaat dan om een aandeeltje van een goudbaar opgeslagen in goudkluizen in Zwitserland.

Klanten kunnen de app gebruiken bij het afrekenen, waarbij zij direct een selectie kunnen maken om met ofwel valuta ofwel goud te betalen, vooraleer de transactie uitgevoerd wordt middels hun MasterCard.

De ontwikkeling betreft een unicum, gekeken naar het feit dat men voor het eerst een deel van een goudstaaf kan bezitten via een app, die vervolgens kan worden gebruikt om mobiel of met een bankpas te betalen.

Met de app kunnen klanten overigens ook goud sturen naar anderen, in de vorm van een digitale betaling.

De nieuwe dienst van Glint speelt in op het gebruik van alternatieve betalingen, zoals bitcoin.

Steeds meer mensen blijken op zoek zijn naar alternatieve betaalmethoden met een opslag van waarde dat verschilt van traditionele valuta.

Jason Cozens, CEO van Glint:

Unlike paper currencies, gold can’t be wiped out, devalued or corrupted

De app is sinds gisteren beschikbaar, in het Verenigd Koninkrijk en Europa, en wordt volgend jaar uitgerold in Azië en de VS.

De app helpt volgens de oprichters van het bedrijf goud te “democratiseren”, door ook toegang tot goud te verlenen aan mensen die normaal gesproken niet in staat zijn een goudbaar te kopen.

De nieuwe goud-app mag op de steun rekenen van de Tokyo Commodity Exchange en NEC Capital Solutions, een bedrijf dat werkt aan technologie integratie.

Bron: Financial Times

Foto: Flickr

[xyz-ihs snippet=”monsterbox”]