Platina heeft de wind in de zeilen.

Gisteren hebben we heel kort in de nieuwsbrief van goud999 het potentieel van Platina aangestipt. (die nieuwsbrief kan je hier nog terugvinden).

Letterlijk een uur na het verzenden van dat bericht, kwam de platina koers opnieuw tot leven. Nu graag nog eens een klein duwtje naar boven, en veel meer beleggers gaan platina opnieuw in het vizier krijgen.

De jaren waar er bij Platina helemaal niets te zien was, die zijn intussen talrijk. Platina zit al in een berenmarkt sinds de top van de prijs in 2008 al (!!!) en op een valse start in 2016 na, viel er gewoon geen plezier te beleven aan Platina, twaalf jaar lang…

De laatste positivo voor Platina, die had intussen de handdoek ook wel in de ring gegooid. Die handdoek wordt gegooid op het toppunt van pessimisme.

Maar nu staat er op de prijsgrafieken een uitbraak te blinken.

 

Hoe gaat het nu verder?

Vermits het hele grondstoffencomplex op uitbreken staat, lijkt het logisch dat Platina wordt meegezogen.

Platina is trouwens, net zoals Zilver, een edelmetaal waar het gebruik in eerste instantie vooral in de industrie zit. Beleggers kopen de laatste jaren slechts een fractie van het Platina op, als ze al geen bron van aanvoer naar de markt waren…

Maar het voordeel van Platina, is dat het in tegenstelling tot Koper bijvorbeeld, ook een echt edelmetaal is.

Beleggers kunnen relatief makkelijk in Platina stappen (op deze manier) en zo ook vrij snel een echte factor worden in de markt! Er moeten echt niet veel beleggers naar Platina kijken, alvorens ze een echte invloed op de prijs gaan hebben in de kleine platinamarkt.

Trouwens, ook niet iedereen was Platina helemaal vergeten… Bij goud999 neemt de vraag naar Platina eigenlijk al meer dan een maand flink toe.

Onze leveranciers in de fysieke markten, geven tegelijk ook aan dat de markt nu al opnieuw krapper wordt!

Dat alles geeft je geen enkele garantie, zeker niet op korte termijn, maar wij zien de kans nu echt wel dat Platina hier en nu een echte uitbraak neerzet.

Deze “move” start ook echt vanuit een bijzonder comfortabele positie!!!

De afgelopen honderd jaar was Platina meestal ruim duurder dan Goud. Vandaag gaapt er een “gat” van 740 dollar tussen beiden. 740 dollar per ounce dus, die Platina nu goedkoper dan Goud noteert.

We starten dus LAAG. Het risico naar beneden toe, dat is vele malen kleiner dan het potentieel voor koerswinst bij een stijging.

Platina slaagt ook in de test wanneer we eens een klein stapje achteruit doen en naar de financiële markten in zijn geheel kijken:

Wat is er nog echt goedkoop in een wereld waar geld wordt bijgedrukt zonder limiet? Een wereld waar heel wat activa, als gevolg van toegenomen liquiditeit, intussen aan absurde waarderingen verhandeld worden?

Wel…. Zilver is nog goedkoop en dat heb je hier waarschijnlijk wel al kunnen lezen. We denken dat we vanaf nu ook opnieuw kunnen stellen dat Platina nog heel goedkoop is EN dat de richting van de koers omhoog aan het draaien is!

De beste manier om fysiek Platina aan te kopen, is volgens ons deze manier.