Analisten van mening dat goud dra de 2.000 dollar per ounce gaat doorbreken

Volgens Bloomberg Intelligence is goud ook in 2021 het actief dat beter gaat presteren dan Amerikaanse aandelen. De prijsstijging over 2020 schijnt duurzaam te zijn, aldus Bloomberg Intelligence senior commodity strateeg Mike McGlone.

Hij gaf dinsdag aan dat de huidige weerstand van 2.000 dollar per ounce uiteindelijk de supportzone zal worden waar het edelmetaal op kan rusten. Goud noteert op het moment van schrijven op ongeveer 1.840 dollar per ounce.

Daarmee staat het voor dit jaar op een min van iets minder dan 5 procent, terwijl het vorig jaar het jaar afsloot met een winst van meer dan 23 procent.

De S&P 500 ging vorig jaar minder dan 20 procent hoger. McGlone haalt de Bloomberg All Metals Total Return Index aan, dat vorig jaar de S&P 500 met drie procent versloeg.

McGlone: “Gold may gain increasing reference as the performance benchmark to beat. In an investment landscape increasingly dominated by how low — or negative — central banks will set base rates, along with rising debt-to-GDP and QE, we see the foundation solidifying under the price of gold. Resistance at about $2,000 an ounce in 2020 is set to transition to support in 2021”

Suki Cooper, Executive Director Precious Metals Research bij Standard Chartered, is eveneens van mening dat goud in 2021 de grens van 2000 dollar passeert. Dit zal al in het eerste kwartaal staan te gebeuren, aldus Cooper.

De vooruitzichten voor zilver zijn ook zeer positief, aldus McGlone, waarbij het edelmetaal op weg is haar oude record op 50 dollar per ounce te evenaren.

De unieke eigenschappen van zilver, als zijnde 50 procent veilige haven en 50 procent industrieel metaal, zorgen ervoor dat het ook in 2021 als een van de betere investeringen mag worden gezien.

Vorig jaar zag het edelmetaal een stijging van 47 procent. Op het moment koerst zilver iets boven de 25 dollar per ounce. Een verdubbeling van de prijs is volgens McGlone dus mogelijk.

Bronnen: Kitco, Bloomberg

Foto: Flickr