Platina en de waterstof(r)evolutie

Gisteren publiceerde de Franse krant “Le Figaro” dat de Franse staat 4 miljard euro investeert in waterstoftechnologie.

Wie waterstof zegt, zegt platina.

In alle eerlijkheid, we hebben zelf nog geen definitief oordeel over de rol van waterstof in de energietransitie. Maar de Franse staat beweert haar huiswerk al helemaal te hebben gedaan. Het plan is om waterstof te produceren wanneer er een overschot aan groene elektriciteit is, zoals uit kernenergie, wind en zon.

De productie van waterstof verloopt overigens eenvoudig zolang er voldoende elektriciteit beschikbaar is.

Niet alleen de Franse overheid zet door. Analist Michael Widmer van Bank of America stelt in het global metal weekly report: “The emerging global hydrogen supply chain is essentially ‘made of platinum’.

Zijn inschatting voor 2030? Een extra vraag van 778.000 tot 2.100.000 ounce platina per jaar.
Om dat in perspectief te plaatsen: de totale productie van platina zal in 2023 waarschijnlijk rond de 7.100.000 ounce liggen, terwijl de vraag al op 8.100.000 ounce wordt ingeschat.

Er is duidelijk geen ruimte voor die extra vraag, tenzij natuurlijk de prijs stijgt om extra productie te stimuleren!

Onze insteek blijft onveranderd:
De fundamenten voor platina lijken te keren. Bovendien kan waterstof dus dé joker voor de platina prijs in het komende decennium worden. Een absolute game-changer, want aan de huidige platina prijs, volgt er onmogelijk voldoende productie.

Indien u onze visie deelt, kan u platina aankopen aan de beste voorwaarden en met de hoogste veiligheid via uw account bij goud999safe. Bovendien verzekert u zich meteen ook van een uitstekende verhandelbaarheid in de toekomst.