Perth Mint breidt uit op Chinese markt

De Perth Mint breidt haar markt voor Australisch goud in China uit, met de recente benoeming tot internationaal lid van de Shanghai Gold Exchange (SGE).

Sinds de Perth Mint in 2014 als eerste buitenlandse raffinaderij door de SGE werd geaccrediteerd als Good Delivery raffinaderij, en daarmee de Chinese markt voor Australisch goud heeft opengesteld, is er al voor meer dan 33 miljard dollar – of 800 ton goud – van de Perth Mint geleverd aan China.

Als internationaal lid van SGE krijgt de Perth Mint nu ook toegang tot een uitgebreid netwerk aan goudverdelers die rechtstreeks op het SGE-platform in China handelen, aldus Richard Hayes, CEO van de Perth Mint.

China is de grootste goudproducent en consument van het edelmetaal. Daarbij mag het land de grootste goudimporteur ter wereld heten.

Als gevolg van de continuerende uitbreiding in relaties tussen China en Australië, en de hoge kwaliteit en beschikbaarheid van Australisch goud, mag de door de Perth Mint geproduceerde baren al twee jaar op rij de grootste bron van geïmporteerd goud op de Chinese markt heten.

De benoeming als internationaal lid van de SGE vertegenwoordigt verder de versterking van het groeiende distributienetwerk van de Perth Mint voor Australisch goud.

Het treedt daarmee toe tot een selecte groep aan edelmetaalbanken, raffinaderijen, juweliers en handelshuizen die gebruik mogen maken van SGE’s platform om goud te kopen en verkopen.

Richard Hayes: “Through SGE contracts, we will now have the opportunity to supply Australian gold to a much broader customer base of financial institutions and other resellers from stocks held in SGEI vaults for immediate delivery”

Australië is ’s werelds grootste exporteur van nieuw gewonnen goud. Daarbij is het goud van hoge kwaliteit en is gewonnen op een ethisch verantwoorde manier. Dat maakt het Australische goud bijzonder attractief voor Chinese beleggers.

De Perth Mint opende haar deuren in 1899 na een ontdekking dat een ware gold rush veroorzaakte in de regio. Sinds 1970 is de overheid van Western Australia de eigenaar van de Perth Mint. Het verkocht afgelopen jaar voor liefst 13,3 miljard aan puur goud, zilver en platina baren en munten.

Bronnen: The West, Mirage News, Bloomberg

Foto: Flickr