Paytm wil dit jaar voor 217 miljoen dollar aan goud omzetten

Paytm, een Indiaas elektronisch betaal- en e-commerce bedrijf, heeft bekend gemaakt dit jaar voor 5 ton aan goud te willen verkopen ter waarde van 200 miljoen dollar.

Daarvoor is zij een samenwerking aangegaan met Indische goudimporteur MMTC en de Zwitserse goudfinancier PAMP.

Paytm wordt gesteund door de Japanse SoftBank Group en de Chinese Alibaba.

Zij probeert middels de actie nog meer klanten te binden terwijl het een klein percentage afsnoept van elke (goud)transactie.

Krishna Hedge, senior executive bij Paytm:

This is our way into wealth management

India is na China ’s werelds nummer twee goudconsument en Indiërs hebben een absolute voorliefde voor het edelmetaal. India importeert zo’n 800 ton goud per jaar.

Paytm wil op dat sentiment inspelen als innovatief elektronisch betaalbedrijf.

Het bedrijf lanceerde het goudinitiatief eind april en wil dit boekjaar, tot maart 2018, voor zo’n 217 miljoen dollar aan fysiek goud hebben omgezet.

Het stelt klanten nu in staat geld terug te krijgen in een speciale Paytm Gold-account.

Bij het kopen van bepaalde producten op het Paytm-platform krijgt een consument een promo-code die ze kunnen gebruiken om geld terug te krijgen in hun Paytm Gold-account in plaats van hun e-wallet.

Paytm is marktleider in de e-wallet business in India en heeft momenteel meer dan 225 miljoen gebruikers.

De industrie genoot een enorme boost vorig jaar toen de Indiase overheid grote denominaties bankbiljetten afschafte.

De daaropvolgende “cash crunch” leidde tot een flinke toename in transacties voor Paytm. Zeker gezien het feit dat in India het gebruik van credit- en debitcards nog beperkt is.

Terwijl het concept cashback in goud, zeker voor de specifieke Indiase markt, een interessante aanpak is om een product te promoten, zullen klanten wel de kleine lettertjes moeten blijven lezen.

De voorwaarden geven namelijk aan dat de klant in het eerste jaar van opening van de rekening wettelijk verplicht is een fysieke afname te doen.

Ook zal Paytm het goud niet tot in de eeuwigheid blijven opslaan.

MMTC-PAMP India zal het goud in beheer houden tot levering of wanneer er een periode van vijf jaar vanaf de aankoopdatum is verstreken”, zo blijkt uit de voorwaarden.

Bronnen: Nasdaq, Business Insider, Reuters, Your Story

Foto: Flickr

Gouden munten toevoegen aan je portefeuille?

Goud999 heeft een mooie collectie gouden munten beschikbaar.

Je hebt de keuze tussen Krugerrands, Panda's (tip!), Maple Leafs, ... en dit tegen behoorlijk scherpe prijzen. Meer info hier.