Goud profiteert van zwakke dollar

Goud staat vandaag weer licht hoger na een langere periode van langzaam opkruipende prijzen. Het lijkt er op dat het de week wederom positief zal sluiten.

Het deed vandaag haar hoogste niveau aan in drie weken tijd.

Het edelmetaal profiteert namelijk van een flink zwakkere dollar. Die daalde tot het laagste punt in twee jaar tijd ten opzichte van de euro.

Goud kent ondertussen de langste “winningstreak” in twee maanden tijd.

Ook vorige week sloot zij de week eindelijk weer eens positief af. Nu kent het edelmetaal al sinds 6 juli geen lagere prijs meer in verhouding tot de vorige dag.

Het edelmetaal lijkt deze week te eindigen op een wekelijkse winst van zo’n 1,5 procent. Voor de dag staat het op een plus van 0,5 procent.

UBS blijft dan ook optimistisch over het edelmetaal. Goud staat halverwege 2017 in het midden van zijn tradingrange.

Tikte het in mei van dit jaar een laagste punt aan van 1.213,81 dollar per ounce, het hoogste punt van het jaar lag op 1.293,50 dollar per ounce.

Nu wordt het edelmetaal verhandelt voor zo’n 1.250 dollar per ounce.

UBS heeft zijn korte termijnverwachting voor goud op 1.300 dollar per ounce gezet.

De bank verwacht een herstel in de prijs wegens de zwakke dollar, waarvan zij denkt dat die zwakte nog niet volledig verdisconteert is in de goudprijs.

De Zwitserse bank mag dan wel relatief optimistisch zijn over goud, toch erkent UBS strateeg Joni Teves dat de interesse dit jaar een stuk minder is dan verwacht.

Volgens hem komt dat doordat veel beleggers het moeilijk vonden de beloftes naar normalisatie in monetair beleid juist in te schatten.

Goud slaat nu tegen een weerstand aan van haar 100- en 50-daags voortschrijdend gemiddelde, dat beide op ongeveer 1.250 dollar per ounce ligt.

Vandaag tikte het daar iets boven.

De eerste weerstand wordt dus gezien tegen de hoogte van vandaag op 1.250 dollar per ounce. Volgende grens om in de gaten te houden is de 1.260 dollar per ounce.

Bronnen: Bloomberg, Financial Times, Market Watch

Foto: Flickr

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]