Paul Buitink Managing Director bij Aunexum Precious Metal Group

Paul Buitink start per 1 augustus als Managing Director bij Aunexum Precious Metal Group. Hij krijgt hiermee de dagelijkse leiding van de groep in handen. Ook heeft Buitink een belang verworven in Aunexum.

Huidig Managing Director Vincent Kersten zal als oprichter en aandeelhouder in de (nieuwe) rol van Uitvoerend Bestuurder betrokken blijven bij belangrijke initiatieven. Onder zijn leiding ontwikkelde Aunexum zich de afgelopen 7 jaar tot het grootste edelmetaalbedrijf van Nederland.

Aunexum omvat een groep van bedrijven die handelen in diverse edelmetaalproducten en diensten. Het bedrijf omvat hierbij de hele keten: van afval naar grondstof en van grondstof naar beleggingsproduct of halffabricaat.

Aunexum is met haar bedrijven Elephant Refinery en BGP Edelmetaal een B2B specialist in recycling- en raffinagediensten voor complexe afvalstromen die waardevolle edelmetalen bevatten. Met de unieke manier van raffineren wordt de hoogste opbrengst van het edelmetaal in de hoogste zuiverheid behaald. Elephant Refinery is daarbij de enige edelmetaal raffinaderij van Nederland.

Met de bedrijven Holland Gold, Goudstandaard en AunexumSafe is de groep marktleider op het gebied van de in- en verkoop en de opslag van fysiek edelmetalen als goud, zilver en platina aan particulieren en bedrijven in Nederland en België.

De focus ligt nadrukkelijk op fysiek edelmetaal als bescherming tegen geldontwaarding en internationale financiële instabiliteit.

Buitink is een bekend gezicht in de wereld van goud en financiële alternatieven. Hij levert met regelmaat zijn bijdragen in de media zoals BNR Cryptocast en op zijn eigen Twitter- en YouTube-kanaal ‘Reinvent Money’.

Ook was hij een van de initiatiefnemers van de depositobank, een full reservebank. Hij heeft (internationale) ervaring in edelmetaal opgedaan bij Goldmoney en werkte als Senior Commercial Manager bij Atradius.

De keten van edelmetaal is sterk in beweging. De toenemende aandacht voor het thema duurzaamheid zorgt aan de ene kant voor een stijgende vraag naar de toepassingen waarin edelmetaal uit afvalstromen wordt teruggewonnen.

Aan de andere kant is er bij particulieren een toename in de vraag naar edelmetaal als bescherming tegen geldontwaarding en internationale financiële instabiliteit, zo valt in de bekendmaking te lezen.

Bronnen: Aunexum, Goudstandaard

Foto: Flickr