Palladium en rhodium gaan NOG hoger

We hebben al gezien dat goud en zilver de jongste tijd een beetje kwakkelen. Het jaar is sterk van start gegaan, maar de jongste weken is het weer een beetje minder.

Maar beleggers moeten weten dat er ook nog andere edelmetalen bestaan buiten deze twee. Heb je al eens gekeken naar de evolutie van palladium en rhodium? Deze twee edelmetalen spelen een zeer belangrijke rol in de evolutie naar schonere wagens. Ze worden volop gebruikt in de katalysatoren van schonere wagens.

Door de aanbod- en vraagdynamiek van deze twee edelmetalen zitten de prijzen fors in de lift. Zo is rhodium sinds het begin van het jaar al met zo’n 35% gestegen.

Ook Peter Hug, de wereldwijde directeur handel van Kitco Metals, is positief over beide edelmetalen. Hij is immers van mening dat palladium nog meer ruimte heeft om te gaan stijgen. Dit heeft louter en alleen te maken met de verhouding tussen vraag en aanbod.

Er zijn immers berichten dat de Russen mogelijk palladium aanhouden, om zo te proberen een ‘squeeze’ op de markten te veroorzaken.

Hug voegde er wel aan toe dat de volatiliteit van de palladiummarkt de komende weken fors hoger kan gaan. Beleggers moeten zich klaar maken voor bewegingen van 50 tot 70 USD van de palladiumprijs.

Momenteel zitten we op een historisch hoogtepunt, maar indien we boven de 1600 USD per ounce gaan en dat een paar dagen kunnen vasthouden, ligt niks de 1700 tot 1800 USD per ounce nog in de weg.

Voor rhodium kijken we aan tegen een echte raket. Daar zien we nog een potentieel van 10 tot 15 procent.

Rhodiumaanvoer is bijzonder krap en het is best mogelijk dat we uiteindelijk een prijs van 3700 tot 3800 USD per ounce gaan krijgen vooraleer deze beweging volledig achter de rug is.

 

Zowel Palladium als Rhodium is in België en Nederland beschikbaar via goud999