Palladium: een enorm sterk edelmetaal

We spreken hier op deze pagina’s het meeste over goud en zilver uiteraard, maar je moet ook de andere edelmetalen niet vergeten, die zelfs nog zeldzamer zijn. Denken we bijvoorbeeld maar aan palladium en platina en rhodium. Rhodium heeft er de jongste jaren een enorm sterke rit opzitten. Dat heeft te maken met het onevenwicht tussen vraag en aanbod.

Maar ook de forse stijging van palladium gaat niet zomaar voorbij. Dat heeft minder te doen met een speculatieve beweging op korte termijn van de traders, maar met een fundamenteel onevenwicht in de vraag- en aanboddynamiek van de markt. Dat heeft alles te maken met de sterke vraag naar katalysatoren.

Ook platina moeten we in de gaten houden. Het gebeurt zelden of nooit dat platina goedkoper is dan goud, en in die situatie zitten we momenteel. Wanneer we naar de grafiek van platina kijken op lange termijn, dan zien we eigenlijk een soort comateuze toestand. Er zit bijna geen beweging in.

Maar let op, hier zou de komende maanden en jaren wel eens beweging in kunnen komen. Platina is immers een perfect substituut voor palladium in katalysatoren. Je moet niet vragen wat er gebeurt wanneer die substitutie beweging de komende jaren echt op gang komt. Dan ga je wat zien met de platinaprijs.

Platina is in historisch opzicht nooit zo goedkoop geweest. Het is een van de beste value calls die je op dit moment kunt doen.

Je kan platina kopen in prachtige munten met een vrij lage premie. Profiteer ervan!