Opwaartse cyclus voor goud in augustus, zegt Sprott

Eric Sprott is niet van de minsten, dat weten jullie ondertussen wel. De Canadese miljardair heeft een hand in bijna de volledige grondstoffensector en zijn investeringen draaien vaak superieur uit. Sprott is ook een bijzonder geduldige belegger en aandeelhouder en weet precies wanneer hij moet toeslaan om zijn winst te maximaliseren.

De bijzonder rustige periode van augustus komt er stilaan aan, en Sprott zegt dat de goudmarkt in deze periode wel eens positief zou kunnen verrassen. Hij vertelde in een recent interview dat het best mogelijk is dat goud zijn prijsbodem stilaan gevonden heeft na drie opeenvolgende weken van verliezen.

Volgens hem is er heel wat negativiteit in de markt en beleggers met zwakke handjes moeten nu eerst hun posities verkopen. Dat is immers een voorwaarde om een stevige bodem in de markt te leggen en de fundamenten voor een opwaartse correctie vast te leggen.

De augustus Comex goudprijs behaalde een laagtepunt van 1217 USD per ounce vorige vrijdag en bleef daarna handelen rond het laagste peil in 12 maanden. Dat had veel te maken met de bijzonder stevige groei van de Amerikaanse economie. Een groeipercentage van maar liefst 4,2% is immers niets meer dan spectaculair.

Bovendien is de vraag naar het gele metaal bijzonder solide. Dat kan goud vooruithelpen in een bijzonder saaie maand. Zo staat augustus immers wel bekend.

Wanneer je kijkt naar de optiecontracten, dan is er een enorme open interest. De export van goud van Hongkong naar China is in de maand juni met maar liefst 46% gestegen. Ook de Russen blijven goud accumuleren. Zij verkopen hier zelfs Amerikaanse Treasuries voor.

De conclusie? Blijf gewoon rustig goud accumuleren. Er zijn partijen in deze wereld met een héél grote kennis en het is beter om hen te volgen dan tegen te spreken.

[xyz-ihs snippet=”goud”]