Ook deze fondsbeheerders zijn bullish aangaande goud

Gareth Lewis – chief investment officer bij Tilney Bestinvest – overziet £9 miljard. Dat is een behoorlijke verantwoordelijkheid, en daarom probeert hij de markt zo goed mogelijk in te schatten.

Waarom dit noemenswaardig is? Lewis meent dat het belangrijk is om huidige malaise op wereldmarkten goed in de gaten te houden. Hij denkt dat de donkere wolken die boven de markten hangen niet zo maar zijn verdwenen. Daarom heeft hij in 2015 besloten om ook een gedeelte in de goudmarkt te investeren.

Voor hem betekend dit de eerste keer in zijn carrière in investment management. Een controversiele zet, aangezien goud al 3 jaar belabberde uikomsten heeft. Lewis gelooft niet in de algemene consensus dat de dollar komend jaar sterk zal blijven. Ook gelooft hij niet in de sterkte van economische data uit de VS. Volgens hem worden die cijfers aangaande werkgelegenheid, omzet en afzet schromelijk overdreven. Lewis:

The other reasoning behind holding gold was this perception that we’re going through a period of currency risk. It’s not just the Japanese, it’s not just the Europeans, it’s not just the Americans, it’s also the Chinese – they’re very worried about currency. In a world of what could be perceived to be competitive currency valuations, you want to hold a store of that. Gold was put in as a portfolio insurance policy against the fact the dollar may unwind

Jeffrey Gundlach – CEO van DoubleLine Capital, dat maar liefst $80 miljard beheerd – is het daarmee eens. Hij zegt dat hij nog steeds gelooft dat goud de $1,400 aan zal tikken en dat huidig patroon een indicatie geeft van bodemvorming. In 2015 zat hij met diezelfde voorspelling er overigens naast, maar hij houdt vast aan die gedachte. Gundlach:

The middle class hasn’t had a gain in their real income, and yet rents are going up.

All oil has to do is go sideways and there are going to be problems.

The main reason you hear the dollar is going higher is that the Fed is tightening and that, when the Fed tightens, the dollar goes higher. WRONG! WRONG! WRONG! As is often the case, these general-consensus viewpoints don’t respect history”

Goud en zilveranalist Dan Popescu geeft aan dat hij nog steeds gelooft dat goud aan het einde van een correctie zit in een seculiere stierenmarkt en goud uiteindelijk de $5,000 aan zal doen en wellicht meer. Popescu:

It will end with a reset of the international monetary system. The recent divergence in the price of gold in US dollars versus an index of the top 20 countries’ currencies (based on GDP) will solve itself by the price of gold in dollars converging towards the currency index price, not the other way

Bronnen: Truth in gold, Business Insider, Goldbroker

 

[xyz-ihs snippet=”goud”]