Onvoorziene gebeurtenis: goud 1300?

Goud doet het doorgaans goed bij onvoorziene calamiteiten op de financiële markten. Dat is logisch, want goud is in feite een bescherming tegen onvoorziene omstandigheden op de financiële markten.

Een onvoorziene gebeurtenis en een belangrijk politiek evenement kan de goudprijzen naar 1300 USD per ounce stuwen. Dat vertelde Daniel Hynes, senior grondstoffenstrateeg bij ANZ, aan Kitco News in een interview dat recent op hun site gepubliceerd werd.

De goudprijs van 1300 USD is zeker een mogelijkheid volgens deze analist. Indien er een bepaalde ‘zwarte zwaan’ zou opduiken op de financiële markten, in het bijzonder rond het politieke klimaat, dan zouden de metalenprijzen wel eens kunnen stijgen.

Een verbetering op de fysieke goudmarkt zou ook een verdere stijging in de hand kunnen werken, en ervoor zorgen dat de goudprijzen op vrij korte termijn deze niveaus bereiken.

De recente goudsterkte werd ingegeven door de ‘dovish’ aankondiging die eerder in maart werd gegeven door de Amerikaanse centrale bank, de Fed. De verdere stijging kwam er nadat president Trump er niet was in geslaagd om Obamacare van tafel te vegen, afgelopen vrijdag.

De belangrijkste factoren die de goudprijs momenteel sturen, zijn de lage reële rentevoeten in Europa, en de politieke onzekerheid die zich meester maakt over het oude continent. De extreemrechtse groeperingen in heel Europa zorgen ervoor dat de toekomstige beleidsplannen wel erg onduidelijk zijn. Daardoor kopen heel wat beleggers uit voorzorg fysiek goud. Volgens deze analist is de outlook voor de goudprijs dan ook bijzonder positief.

We zijn het daar zeker mee eens, in het bijzonder omdat we vaststellen dat de aandelenmarkten na het fiasco van Trump relatief volatiel aan het worden zijn. Beleggers die zich willen wapenen tegen een sell-off op de aandelenbeurzen, kunnen gebruik maken van de negatieve correlaties die de goud- en zilverprijzen bieden.

Wat is nu de beste manier om fysiek zilver te kopen?

Kies zeker voor munten (ipv. baren) waar je enkel BTW betaalt op de marge van je handelaar. Dat is eigenlijk verwaarloosbaar en nauwelijks een factor.

Eén van de populairste zilveren munten bij beleggers, is de Philharmoniker.

Goud999 beidt een Monsterbox van 500 Zilver Philharmonikers momenteel aan tegen een zeer scherpe prijs.

Deze worden verpakt in 25 tubes van 20 munten. Samen goed voor 500 ounces zilver. (15,5 kilo!)

Meer info is te vinden op de site van Goud999